Så undviker vi klimatkatastrofen : lösningarna vi har och genombrotten vi behöver (pocket)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2022-02-10
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Margareta Eklöf
Originaltitel
How to Avoid a Climate Disaster
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
141 g
SAB
Ubaj,Uh
ISBN
9789100196363
Så undviker vi klimatkatastrofen : lösningarna vi har och genombrotten vi behöver (pocket)

Så undviker vi klimatkatastrofen : lösningarna vi har och genombrotten vi behöver

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2022-02-10
75
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I denna angelägna bok beskriver Bill Gates en omfattande plan för hur världen kan uppnå nollutsläpp av växthusgaser i tid för att undvika en klimatkatastrof.

Bill Gates har ägnat ett decennium åt att undersöka orsakerna till och effekterna av klimatförändringarna. Med hjälp av experter inom fysik, kemi, biologi, teknik, statsvetenskap och ekonomi har han fokuserat på vad som måste göras för att stoppa planetens kanande bana mot en miljökatastrof. I den här boken förklarar han inte bara varför vi måste arbeta mot nollutsläpp av växthusgaser, han berättar också vad vi behöver göra för att nå målet.

Han ger oss en tydlig bild av utmaningarna. Med sin förståelse för innovation och vad som krävs för att sätta nya idéer i verket redogör han för områden där teknik redan hjälper till att minska utsläppen. Han beskriver hur den tekniken kan bli mer effektiv, men också var banbrytande teknik behövs och vilka som står bakom de här betydelsefulla innovationerna. Slutligen lägger han fram en konkret plan för att uppnå målet om nollutsläpp, och föreslår inte bara en politik för världens regeringar att anta, men också vad vi själva kan göra för att hålla vår regering, våra arbetsgivare och oss själva ansvariga för att lösa det här.

Bill Gates förtydligar att det inte kommer att vara enkelt att uppnå nollutsläpp, men om vi följer hans plan i det här boken, så skulle det vara möjligt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så undviker vi klimatkatastrofen : lösningarna vi har och genombrotten vi behöver
  2. +
  3. Homo Deus : en kort historik över morgondagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Homo Deus : en kort historik över morgondagen av Yuval Noah Harari (pocket).

Köp båda 2 för 150 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Så undviker vi klimatkatastrofen : lösningarna vi har och genombrotten vi behöver. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lärorik, intressant, inspirerande, viktig!
    Helene, 31 mars 2022

    Bill Gates skriver på ett personligt sätt samtidigt som han ger en bra förståelse och överblick över världens utmaningar som vi alla står inför tillsammans. Boken är lärorik, intressant, inspirerande och väldigt viktig!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bill Gates