En människa kan mördas men inte idéer : en biografi över Anna Lindh (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (470.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Cecilia Nilsson
Utgivningsdatum
2022-02-25
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100196653

En människa kan mördas men inte idéer : en biografi över Anna Lindh Ljudbok

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-02-25

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den 10 september 2003 knivhuggs utrikesminister Anna Lindh på varuhuset NK i Stockholm. Morgonen därpå avlider hon, 46 år gammal. Sorgen förlamar en hel nation och tanken på hennes två små barn är outhärdlig. Mammor ska inte dö. Men hennes död innebär också att Sverige och Socialdemokraterna förlorat en del av sin framtid. Hon kunde ha fortsatt att vara en viktig röst i världen, hon kunde ha blivit en framgångsrik partiledare. Nu blev det inte så.

Journalisten Eva Franchell var nära vän och kollega till Anna Lindh och i denna första heltäckande biografi ger hon oss en vital och levande tidsbild av det politiska 1900-talets andra hälft och skildrar den mångsidiga och inte alltid enkla politikern och människan Anna Lindh.

Pdf på källor får du genom att mejla till Bonnier Audio på info@bonnieraudio.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En människa kan mördas men inte idéer : en biografi över Anna Lindh. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hon fattas oss!
  Madeleine Lundström, 18 februari 2023

  Intressant och mycket bra bok om en fantastisk människa! Anna hade kunnat uträtta mycket för vårt land. Boken skildrar hennes liv, som tyvärr blev för kort, på ett intressant sätt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Franchell

 • Väninnan : rapport från Rosenbad

  Eva Franchell

  Jag ser honom i högra ögonvrån, hopkrupen inne bland damkläderna. En sekund, han gungar till och så exploderar han i en rak linje över golvet. Förbi mig, fram till dig. Pang, rätt in i klädställningen. Hans kropp trycker upp din och jag fattar int...

 • Partiet : en olycklig kärlekshistoria

  Eva Franchell

  Olof Palme blev statsminister, Beatles spelade sin sista konsert och så var hela 60-talet slut. Efterkrigstidens långa högkonjunktur var över och sedan blev det bara oljekris, industrikris och kärnkraftsgräl. Det var varken Mona Sahlin eller Håkan...