Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2022-10-21
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
225 x 145 x 16 mm
Vikt
291 g
SAB
Hc.04
ISBN
9789100196875

I november : om åldrandet

(15 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-10-21
239
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Många har skrivit om ålderdomen. Sällan är de över åttio; det vanligaste är sextio eller däromkring. Då skriver man inte riktigt inifrån utan föreställer sig snarare hur det är att bli äldre. Den som är åttio eller mer än redan rutinerad som pensionär. Inte för att man vet hur alla andra har det. Det jag kan göra är att avlägga ett personligt vittnesbörd om hur det kan vara att bli gammal. Formen för detta vittnesbörd är essäns bångstyriga frihet, med snabba kast, ögonblicksbilder, korta resonemang, reflektioner. Kanske finns det en överskådlighet i själva oöverskådligheten."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I november : om åldrandet
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av I november : om åldrandet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En upplevelse
  Matias PJ, 16 maj 2023

  Så bildat, vänligt och ödmjuka tankar som jag själv flätar med mina egna. En upplevelse i ordets rätta bemärkelse. Ge bort den och din gåva kommer att leva kvar hos mottagaren.

 2. I november om åldrandet
  eva asplund, 18 april 2023

  Mycket igenkännande! Alla har inte det nätverk som författaren har, men man kan ändå ta till sig författarens tankar. En bra hjälp att förstå sitt eget åldrande.

 3. Som vanligt lyckas Sven-Eric Liedman
  Lars Olof Sjöström, 5 april 2023

  Men denna gång har han överträffat sig själv. Denna bok är underbart bra. Underhållande och vänlig. Olika perspektiv belyses på ett mycket bra sätt.

 4. Mycket gripande, sträckläste den

  Det var en mycket bra, mycket gripande bok om åldrandet. Man känner igen en hel del och mår bra av att läsa den. Blandat humor, verklighet, sorg och värme, den bästa boken på länge.

 5. Acceptans av åldrandet är en konst.

  Vid läsning av Liedmans bok blir jag påmind om devisen att "se livet från den ljusa sidan" trots allt.
  Det ingår i livskonsten att acceptera det som inte går att ändra. Författaren visar vägen med sin granskning av den obönhörliga åldersförändringen och vikten av att anpassa sig till nya villkor.
  Nu tillhör han obevekligen de gamla som dock ännu kan njuta av livet. Det gäller att passa på, man vet inte hur länge det varar.

  Att vara förankrad i en krets av vänner och familj un... Läs hela recensionen

 6. Mästerligt om att vara gammal
  Jan Magnusson, 27 februari 2023

  Böcker om hur det känns att bli gammal, om ålderdomen, har nog skrivit av många förut, men ingen av de böcker om detta som jag tidigare läst är så trovärdiga i sin skildring av att vara gammal. Kanske kan det bero på att Sven-Eric Liedman är 80+ när han skriver denna inkännande och smått humoristiska bok om hur det är att vara gammal, när minnet avtrubbas lite grann och kroppens skröplighet ger sig till känna. Boken är lättläst och ytterst läsbar. Rekommenderas varmt!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Sven-Eric Liedman