Vemod undercover : boken om ABBA (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2023-10-16
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
30 x 206 x 140 mm
Vikt
550 g
SAB
Ijz ABBA
ISBN
9789100196912
Vemod undercover : boken om ABBA (inbunden)

Vemod undercover : boken om ABBA

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-16
237
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Den här besynnerliga tiden blir ytterst levande i Jan Gradvalls Vemod undercover. Gradvall är skicklig på att tyda tidens tecken och sätta in olika populärmusikaliska uttryck i sina sammanhang."

Dagens Nyheter

"Det här är inget dussinverk. [...] Vemod undercover är lika mycket en musikalisk uppfostran som en samhällelig grundkurs där man, nästan lite som en bonus, även får en fördjupad kunskap om Abba och inspireras till närlyssning av gruppens låtar."

Svenska Dagbladet

"Av alla konstnärliga processer är låtskrivande den som ligger närmast alkemi. Musikjournalistik blir därmed ofta en svår balansgång mellan fluffighet och matematik. Desto roligare när man snubblar över en utredning så pedagogisk och exakt som Jan Gradvalls. Musik - den osynliga konstformen - får plötsligt konturer! Gång på gång behöver jag lägga ifrån mig boken för att höra några av världshistoriens mest spelade låtar förfrämligas på nytt."

Expressen

"Det är en bok som kan fungera för både Abba-nybörjare och veteraner/ nostalgiker. Framför allt måste man beundra att den faktiskt lyckas förklara Abbas storhet. Att den genuint speglar ursprunget till vemodet under musikglädjen och Abba-glamouren."

Dala-Demokraten

"Gradvalls bok om Abba är konst i egen rätt. [...] Bland det mest livgivande som finns är att höra någon som verkligen kan sitt ämne berätta om en specifik aspekt av det. Så är det att läsa Jan Gradvalls Vemod undercover om Abba, Sveriges mest legendariska popband. Gradvall har ägnat sitt liv åt att förfina sina hörselgångars mottaglighet för musikens alla schatteringar."

Göteborgs-Posten

"Jag sträckläser Jan Gradvalls bok om Abba."

Gotlands Tidningar

"Helt lysande bok om Abba."

Sydöstran

"Även de gladare låtarna är vemodiga i grunden. Vi gjorde vemod undercover." Så lyder Benny Anderssons originella beskrivning av Abbas musik, och i Jan Gradvalls bok möter vi Abba uncovered, bortom förklädnader och genomtröskade legender. Det är en bok som låter detaljerna - i musiken, i människoödena, i samtiden - förklara helheten, från bandets första steg som något av en svensk supergrupp i början av 1970-talet, till den sista inspelningen. Vemod undercover är en mosaik av unika berättelser om Abba, men framför allt en osminkad kärleksförklaring, signerad en av Sveriges ledande musikjournalister, som får oss att se bandet och tiden med nya ögon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vemod undercover : boken om ABBA
 2. +
 3. Lofoten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lofoten av Lars Lerin (inbunden).

Köp båda 2 för 666 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vemod undercover : boken om ABBA. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant om ABBA
  Michael, 22 januari 2024

  Intressant fakta om ABBA. Det som var negativt med boken var att beskrivning av samtida musik/musiker etc. ibland kunde bli lite för mycket av.

 2. Älskar ABBA
  Marina Svensson, 2 november 2023

  Trots att jag som ett gammalt ABBA fan trodde jag visste allt om dom . Fick jag veta lite mer och Gradvall skriver så det blir lättläst.

 3. ABBA
  Bear, 2 november 2023

  Lättläst, intressant med många anekdoter. För den som inte kan så mycket om ABBA redan ger denna ett bra första inspel.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jan Gradvall