Sarek (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-04-14
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100197162
Sarek (e-bok)

Sarek E-bok

(60 röster)  |  Läs 7 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-04-14

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Svenska Deckarakademins pris för bästa debutroman 2022

Tre vänner som brukar fjällvandra tar på årets tripp till Sarek med en fjärde part - Anna och Henrik har svårt att säga nej när Milena vill introducera sin nya kille. Jacob är trevlig, men Anna genomfars av tanken "jag känner igen honom". Vandringen utvecklas snart till en mardröm - att ta med Jacob visar sig vara ett ödesdigert beslut som kommer att förändra deras liv för alltid.

Sarek nominerades även till priset Årets Bok 2022.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Sarek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så nära en fullpott
  RG, 10 oktober 2023

  Boken skulle fått högsta betyg om det inte vore för slutet. Ska inte gå in på några detaljer men förstod inte slutet alls. Känns ungefär som man rivit ut några kapitel i slutet ur boken el att författaren glömde att skriva klart den. Så besviken! Kollat lite recensioner så här i efterhand och inser att många delar min åsikt.

 2. Slutet
  Marre, 8 augusti 2023

  Skulle ha fått högsta betyg om det inte var för slutet, man fick inte svaret på funderingarna om hur det var.

 3. Verklighetstrogen fjälltur i Sarek
  Ewa Hardelin, 28 oktober 2022

  Även om jag aldrig vandrat i Sarek på riktigt, känns det som att jag har gjort det efter att ha läst Kvenslers bok. Genom Kvenslers ord känner du tröttheten, kittlingarna i magen, din genomkylda kropp som längtar efter värme och torra kläder. Till och med de envisa och onödiga snöflingorna som piskar mot dig känns verkliga.
  Läs boken!

 4. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 3 augusti 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Den här boken, spänningsromanen Sarek, är Ulf Kvenslers bokdebut. Och det är verkligen en fantastisk debut. Författaren har tidigare skrivit film- och teveserie-manus och det märks, för när jag läste den här boken så såg jag den framför mig som en film. Jag ör övertygad om att det kommer att göras en film eller en teveserie av boken, för den passar perfekt som det. Men storyn passade även perfekt som en bok. Den är väldigt spännande, lättläst med skönt flyt i, trov... Läs hela recensionen

 5. Rekommenderas
  -, 28 maj 2022

  Bra skrivet! Bra språk! Bra genomtänk historia!

 6. Så överraskande!
  - (Stockholm), 21 maj 2022

  Jag har sett många av författarens produktioner på tv och det är oftast väldigt bra. Den här romandebuten är som en käftsmäll och ger mig som har varit i Sarek full och trovärdig historia. Ser fram emot en ny bok snart igen. Tack Ulf!

 7. Dramatiska vyer blandat med spänning
  - (Uppsala), 9 maj 2022

  Inte trodde jag att en bok som skildrar vandring kunde bli så svår att lägga ifrån sig! En riktig nagelbitare bitvis. Ett lite minus för det i mitt tycke rumphuggna slutet. Hade annars fått full pott.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Ulf Kvensler