Efterliv (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (317.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Alexander Salzberger
Utgivningsdatum
2021-12-30
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Helena Hansson
ISBN
9789100197612
Efterliv (ljudbok)

Efterliv Ljudbok

(17 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-12-30

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nobelpristagaren Abdulrazak Gurnahs senaste roman är en omskakande berättelse om krig och kärlek under 1900-talets första decennier.

Som liten flicka lämnas föräldralösa Afiya hos en avlägsen släkting när hennes äldre bror tar värvning hos de tyska kolonialtrupperna. Hon växer upp med en bildningstörst, men tvingas foga sig i kvinnans begränsade plats i samhället. Efter kriget återvänder inte brodern. Det gör i stället en annan ung man - Hamza - som såldes till krigsmakten av sin familj och har sårats svårt i kriget. Liksom Afiya kan han läsa, och de båda förälskar sig i varandra på avstånd.

Efterliv, den tredje boken av Gurnah att översättas till svenska, är en ömsint och stundtals gastkramande skildring av människor som kämpar för sitt eget värde i skuggan av kolonialismens världsordning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Efterliv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En resa till Östafrika
    -, 20 mars 2022

    En rik inkännande berättelse med ett inifrånperspektiv på kolonialism och utifrånperspektiv på världskrigen. Samtidigt får man intressanta mångfacetterade människoporträtt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Abdulrazak Gurnah