Rovet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (371.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Trollogi (del 1)
Inläsare
Ludvig Josephson
Utgivningsdatum
2022-09-10
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100197926

Rovet Ljudbok

(8 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-09-10

Styckköp

119
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Susso Myrén jobbar i hemtjänsten och i sin mammas souvenirbutik, belägen i Folkets hus, mitt i Kiruna, världens största stad - och minsta. Genom sin hemsida söker hon svar på en fråga som hon ärvt av sin morfar fjällfotografen: finns det troll? På riktigt?

Jesper Öbrell, hemmason på en enslig gård i Västerbottensinland, är van vid att det tisslar och tasslar i husets vrår. För honom är omvårdnad om dem som varken är djur eller människor en naturlig del av vardagen. Den andra världen har han lärt sig att frukta. När ett barn rövas bort från en by utanför Jokkmokk flätas Sussos och Jespers öden samman. Drömmen om den verklighet som gamla tiders sägner berättar om förvandlas snart till en mardröm.

"Rovet" är en gruvlig skräckhistoria som utspelar sig i norra Norrlands frostvulna hjärta, i ett gränsland där väsen från folktrons domäner klöser sig in i människors liv med förödande verkan. "Rovet" har växt fram ur romanen "Stallo" och är första delen i Trollogin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rovet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 30 september 2022

    Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken, Rovet, av författaren Stefan Spjut, är en omarbetning av boken Stallo, som kom för tio år sedan. Jag läste Stallo då, och tyckte mycket om den. Nu har jag läst den förkortade och omarbetade utgåvan, Rovet, och jag tyckte även om den. Det är den första boken i en planerad trilogi, och jag ser fram mot att läsa kommande böcker i serien.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stefan Spjut