Den andre (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2023-01-10
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Margareta Eklöf
Originaltitel
Spare
Medarbetare
Ingrediensen AB (form)
Dimensioner
233 x 159 x 36 mm
Vikt
637 g
SAB
Lz Harry, prins
ISBN
9789100198565

Den andre

(77 röster)  |  Läs 23 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-01-10
279
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den andre tar läsaren tillbaka till en av 1900-talets starkaste bilder, den av två unga pojkar, två prinsar, som går bakom sin mammas kista samtidigt som världen ser på i sorg. Medan Diana, prinsessan av Wales, begravdes undrade miljarder människor vad prinsarna tänkte och kände - och hur deras liv skulle bli.

Äntligen kommer nu Harrys historia. I Den andre berättar prins Harry sårbart och ärligt om hur livet och kärleken alltid övervinner sorgen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den andre
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 23 recensioner av Den andre. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Prins Harry
  Helen , 2 april 2024

  En skildring från en prins av insidan från Engelska kungahuset. Vågad och bra. Prins Harrys upplevelse som ingen kan ta ifrån han. Fler offentliga personer bör ta efter.

 2. Ingen fantastiskt
  Josefin K, 7 augusti 2023

  Helt okej bok, men inte så mycket mer än det. Ingen bok jag fastnade för direkt och hade inga problem att lägga från mig den. Det största problemet med boken är hur dåligt översatt vissa meningar är. T.ex. "jag försökte säga till mig själv att Marko inte där den dagen" och "och ändå var hon kände jag henne knappt alls".

 3. En inblick i en förstenad och otidsenlig atmosfär

  Boken ger en något utdragen och onödigt detaljerad bild av det engelska kungahuset som förstenat och otidsenligt. Med hjälp av en kunnig lektör är texten intresseväckande, men kunde ha förkortats till halva dess längd. Offerkoftan är ibland obefogad, men Harry är tydlig med sina egna tillkortakommanden också, vilket ger en ärlig bild av honom. Sannolikt är han helt manipulerad av en narcissistisk fru, och han kan behöva hjälp av frigöra sig från henne så småningom för att själv kunna utvecklas.

 4. Toppenintressant

  Alla bör veta hur den nya kungen i England är! Han är en riktig stor hemsk människa. Lider med LADY DIANA, vad hon fick stå ut med. Mycket läsvärd.

 5. Harrys liv
  Sonia60, 25 februari 2023

  Sorg efter mammans förtidiga död har format honom. Lämnats utan stöd att bearbeta trauman. Kunglig eller inte - alla familjer är likadana: individens kamp att hitta sin plats under solen (att bli sedd). Bråk, avundsjuka och konkurrens i en föråldrad miljö gör det inte lätt för Harry.

 6. Mycket bra och intressant berättelse
  susanne malm, 24 februari 2023

  Jag gillar den boken väldigt mycket och han berättade om hur han känner sig utanför och med trauma som han upplevt allt från kungahuset , sprit o ångest och om saknad efter hans älskade mamma prinsessa Diana . Tråkigt att han inte komma bra överens med hans bror William en del och att han funnit kärlek Meghan och gifter sig och fått fina barn .Jag sträckläsning denna bok och förstod hur han känner det och om hans liv .

 7. Bra bok med insyn i kungahuset.
  Stina Hammarström, 22 februari 2023

  Bra bok med insyn i Englands kungahus. Harry ger en fin inblick i hur det går till "bakom kulisserna".
  Starkt gjort av honom att bryta detta "helvete" och skapa ett kärleksfullt liv med Megan. Läsvärd bok. Kan också rekommendera att titta på alla 6 avsnitt på Netflix om Harry & Megans liv, jättebra!

 8. Fin book
  Veronica Lidström, 21 februari 2023

  Det är en fin book som har en bra bindning . Boken är väl skrivet och väl strukturerad. Varje del av varje kapitel har bra bilder från Harris liv med din mor och resten av familj. Därför varje del av boken i varje kapitel är kopplat till Haris berättelse av sitt liv och minnen. Boken är också kopplat till Harris kärlek och äktenskap med Megan. Jag gillar boken väldigt mycket och gärna rekommenderar denna book.

 9. Den andre
  Ann-Margret Robertsson, 19 februari 2023

  Det är en dokumentär, säger prins Harry. Om allt är sant, beklagar jag hur han har levt sitt liv. Hur han har blivit behandlad av sin familj. Tycker det är mycket konstigt hur man behandlar sin familj för kunna visa upp en felfri sida och attityd. Rekommenderar att många läser denna bok.

 10. Uppriktig och utlämnande
  Daddis, 17 februari 2023

  Prins Harry berättar om sitt liv och sig själv på ett mycket öppet och informativt sätt. Sträckläste boken. Beundrar styrkan och viljan att återge livshändelser samt hur dessa påverkat hans liv. Känner mig berikad av hans ord.

 11. Läsvärd
  Lena , 17 februari 2023

  Tyckte det var intressant att läsa Harrys sida om bråket i brittiska kungafamiljen. Lite seg ibland, bl.a. tiden i Afghanistan var lite utdraget. Men i det stora hela läsvärd om man är intresserad av brittiska kungafamiljen.

 12. Den Andre
  Carina Kjellström, 17 februari 2023

  Det är ju hans version hur han ser på saker och ting. Rekommenderar den verkligen om man nu är intresserad av engelska kungahuset. Läsvärd.

 13. Unik
  Albin, 16 februari 2023

  Tycker det var intressant att få läsa en biografi skriven av någon från någon uppvuxen i det brittiska kungahuset som vad jag vet aldrig tidigare har publicerats.

 14. Den andre
  Birgitta Månsson, 16 februari 2023

  En bra bok och sett från Harrys vinkel var det en bra dokumentär skildring. Han har verkligen gått sin egen väg och inte haft det lätt. Man sträckläser boken.

 15. Översättningen!
  Cissi, 16 februari 2023

  Vem är det som har översatt denna bok till svenska? Har aldrig varit med om sämre meningsuppbyggnader! Har svårt att läsa boken för svenskan är så dålig, en skandal när man förvaltar årets boksläpp på detta viset.

 16. The spare

  Intressant att läsa om det brittiska kungliga livet. Inte alls så glamouröst som man skulle tro. Prins Harry har på ett sätt haft ett spännande liv med alla resor till Afrika, men mindre intressant att alltid behöva omge sig med livvakter, även om de tycks vara vänner, så svårt. Harrys och Meghans små barn verkar få en mer normal uppväxt. Man hoppas innerligt att det går bra för familjen. Förstår inte varför brittiska kungahuset skulle vara så rädda för denna bok. Men det indikerar väl att ma... Läs hela recensionen

 17. Den andre
  Anniqa Gustafsson (Strängnäs), 16 februari 2023

  Boken börjar bra men fastnar länge i prins Harrys tid i armén. Det är ju förstås en viktig tid i hans liv men man skulle nog kunnat korta ner antalet sidor av den delen av berättelsen.

 18. Kungligt skvaller eller en lärdom?
  - (Göteborg), 16 februari 2023

  Jag vet att många nog kan avvisa denna bok som skvaller och illasinnat smutskastning. Och visst får läsaren bara ta del av en sida av allt det som hänt, Prins Harrys version! Och visst så är det en liten gen av mig som gillar kungligt skvaller.
  Men för mig så finns det en viktig sak att ta med sig i denna bok och som gör den värd att läsa: Om en enda händelse i boken ens är delvis sant så är det viktigt att uppmärksamma hur illa en person kan fara av både yttre och inre påtryckningar, oavsett om personen är kunglig eller inte!

 19. Ointressant bok
  Jeanette Inglis, 15 februari 2023

  Kändes som om ett barn hade skrivit den. Fanns inget riktigt innehåll bara en massa avundsjuka kommentarer. Mycket besviken efter all reklam den har gjort.

 20. Fantastisk läsupplevelse
  Ann Hallgren, 10 februari 2023

  En fantastisk läsupplevelse. Det var som att sitta och lyssna till en som berättar sin historia på ett varmt, klokt och behagligt sätt. Hade svårt att släppa ifrån mig boken.

 21. Bra bok.
  Helena Unger, 6 februari 2023

  Intressant att få en inblick hur det är att leva i en kunglig familj. Tufft att vara påpassad hela tiden, även om man också har previlegier.

 22. Kärlekslöst kungahus
  Ann-Kristine Nurmi, 6 februari 2023

  Usch, skulle aldrig vilja byta med Harry. De vuxna och äldre runt honom saknar både empati, förmåga att älska reservationslöst (utom mamma Diana) och framstår som värsta mobbarna! Egentligen borde de skämmas!

 23. Intressant och gripande
  Cissi, 30 januari 2023

  Intressant och mycket gripande, välskriven och ärlig skildring av en människa som väljer att bryta upp gå sin egen väg!

Visa alla 23 recensioner