Passageraren ; Stella Maris (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
678
Utgivningsdatum
2023-02-15
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Niclas Hval
Originaltitel
The Passenger. Stella Maris
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
233 x 160 x 47 mm
Vikt
1056 g
SAB
Hce
ISBN
9789100199241

Passageraren ; Stella Maris

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2023-02-15
279
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Ja, det är mästerligt. Bara att hoppas att McCarthy som fyller 90 i sommar kan fortsätta att skriva och inte måste avbryta sig för att ta emot Nobelpriset." Sveriges Radios Kulturnytt

Cormac McCarthy återkommer äntligen för första gången sedan den internationella succén med Vägen (2008). De två romanerna Passageraren och Stella Maris ges ut i en volym och kan läsas som två perspektiv på samma berättelse.

1980. Bobby Western dyker ner i det mörka vattnet, till flygplanet som kraschat utanför Mississippis kust. Det skulle vara tio passagerare ombord men en person saknas. Snart märker Bobby att han förföljs av män i kostym, men också av minnen som vägrar ge honom ro. Minnen av fadern, som byggde en bomb som kom att påverka hela 1900-talets historia, och av den älskade systern, Bobbys tvillingsjäl, hans allt.

1972. Med en plastpåse i handen innehållande fyrtiotusen dollar skriver Alicia Western in sig på den psykiatriska kliniken Stella Maris i Wisconsin. Hon är blott tjugo år gammal men doktorerar redan i matematik. Via samtal med en psykiatriker följer vi Alicias vindlande hallucinatoriska berättelse till barndomens trauman men även frågan om naturens beskaffenhet och den mänskliga själens existens. I den smärtsamma saknaden efter sin bror ifrågasätter hon förutsättningarna för vår tillvaro på jorden.

Med Passageraren och Stella Maris har Cormac McCarthy skrivit två romaner om moral och vetenskap, om sinnessjukdom och den galenskap som är det mänskliga samvetet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Passageraren ; Stella Maris
  2. +
  3. Vägen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägen av Cormac McCarthy (pocket).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Passageraren ; Stella Maris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tyvärr
    Anders Sjögren, 7 mars 2023

    McCarthy är en av mina favoritförfattare och jag har sett fram emot denna utgivning länge. Blir det hans sista? Jag sträckläste nästan, bladvände och jagade förgäves känslan av att sugas in i boken. Den kärnfullhet och de ord valda på guldvåg som jag uppskattat McCarthy för lyste med sin frånvaro. Kanske fanns det vissa meningar och stycken som blänkte till men det kan ju inte bli annat än glest emellan dem när det är 650 sidor totalt (eller vänta nu, hur tjock var Blodets Meridian?). Det fin... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Cormac McCarthy