Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
495
Utgivningsdatum
2024-03-25
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
233 x 161 x 35 mm
Vikt
819 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789100800246

Dolda flöden

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-03-25
239
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Dolda flöden är en berättelse från Bergslagen, idag en region lämnad i medieskugga och smygande förödelse. I centrum finns nedlagda lokalredaktionen i Smedjebacken. Erfarna murveln Kerstin Lindgren ser sig alltjämt som traktens publicistiska hjärta och håller öppet som vanligt. När unge doktoranden Benjamin Tabaro flyttar in hos Kerstin börjar hon processa sin egen gärning: hon har aldrig på djupet insett hotet från de enorma lager av arsenik och bly som Statsgruvor lämnat efter sig. Tusentals ton avfallssand, som fortsätter läcka ut i vattensystemen. Parallellt med den tickande miljökatastrofen finns planer på att förvandla trakten till attraktivt turistmål. Projektledaren, Francesca Morejo-Stridh, har svårt att bortse från bristerna i det EU-finansierade tilltaget. En underfundig, ögonöppnande samhällsskildring om livet utanför storstäderna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dolda flöden
  2. +
  3. Vargskytten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vargskytten av Catrin Ormestad (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dolda flöden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Seg och meningslös
    Göran Karlsson, 29 april 2024

    Bra början med introduktion av bokens karaktärer. Sedan flera hundra sidor med tråkiga inre monologer som utmynnar i en meningslös antiklimax. Den boken kunde jag ha varit utan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna