Svärdet och spiran (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (1491.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Katedralserien (del 1)
Inläsare
Ludvig Josephson
Utgivningsdatum
2023-06-11
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Gunilla Lundborg
ISBN
9789100800574

Svärdet och spiran Ljudbok

(13 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2023-06-11

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Men hela tiden gnagde en fråga inom mig: Varför byggdes dessa kyrkor?"

Så förklarar Ken Follett hur en internationellt framgångsrik thrillerförfattare valde att skriva en 1100-sidig roman om ett medeltida katedralbygge. Han var tvungen att ta reda på hur dessa människor överskred sin tids teknologiska och ekonomiska gränser. Hur gick det till när det medeltida Europa trotsade tyngdlagen och skapade byggnader lika märkliga som pyramiderna, Eiffeltornet eller Taj Mahal?

Resultatet, Svärdet och spiran, kom ut första gången 1989 och är en äventyrsroman av samma storslagna dimensioner som en medeltida katedral. Med bred pensel målar Ken Follett upp medeltidens myllrande och färgstarka värld av bönder och herrar, riddare och munkar. 1100-talets grymma värld där skampålen stod mitt på torget, där varje sår var dödshotande och barnen fick svälta ihjäl. En värld av makthunger, religiös fanatism, skönhetstörst, okunskap och vanliga hyggliga människors försök att klara sig från den ena dagen till den andra. I en berättelse som sträcker sig över en mansålder skildrar Follett hur människorna i Kingsbridge tar sig an det väldiga projektet att resa kristenhetens högsta katedral.

Mustigt och rättframt skildras hur den styvnackade prior Philip och hans byggmästare Tom styr Kingsbridge förbi alla tidens blodiga blindskär i form av politiska intriger, hungersnöd, inbördeskrig, besynnerliga teologiska tvister och adelns hänsynslösa utnyttjande av sina bönder. Samtidigt som bygget växer sig allt högre, pågår det mänskliga livet som alltid, med kärlek, åtrå, nyfikenhet, avundsjuka och hat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ken Follett