Ett liv värt att leva : varför självmord blev människans följeslagare (inbunden)
På topplistor
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2024-01-22
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
14 x 201 x 124 mm
Vikt
280 g
SAB
Vl
ISBN
9789100801052

Ett liv värt att leva : varför självmord blev människans följeslagare

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-01-22
249
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ett barn dör - varje förälders mardröm. En 104-årig professor tar sitt sista andetag på en dödsklinik i Schweiz. Det ses som ett rimligt val. En fånge svälter sig till döds i ett svenskt fängelse, ingen stoppar honom.

Människan är den enda varelsen som tar sitt eget liv - det är en vanligare dödsorsak än krig och mord tillsammans. I tolv kapitel riktar psykiatriprofessor Christian Rück ljuset mot självmordets katastrof och dess olika nyanser.

Sverige var först i världen med att införa en nollvision för suicid, men har ett brett folkligt stöd för dödshjälp. Vem har rätt att dö och vad kan vi lära oss av att självmord existerar? Kan vi bättre förstå livet, med all dess skönhet och bräcklighet, genom att ställa det mot det obehagligaste? Samtidigt beskrivs det hoppfulla - hur människan finner sin livslust, sin känsla av meningsfullhet.

För vad är egentligen ett liv värt att leva?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett liv värt att leva : varför självmord blev människans följeslagare
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett liv värt att leva : varför självmord blev människans följeslagare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Modig och kompetent bok att förstå det obegripliga
  Isidora Stark, 23 januari 2024

  Läs den! Det mest obegripliga i mänsklig erfarenhet, diskuterat med värme och omsorg! Läsaren bjuds in att argumentera om kontraster i vårt eget sätt att tänka kring livet och dess värde. LÄS DEN BARA!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christian Rück

 • Olyckliga i paradiset : varför mår vi dåligt när allt är så bra?

  Christian Rück

  Mer än en miljon svenskar tar antidepressiva läkemedel och psykiatriska diagnoser ligger bakom hälften av alla sjukskrivningar. Samtidigt har vi de senaste hundra åren fått ökad livslängd, mer frihet samt &ouml...

 • Olyckliga i paradiset

  Christian Rück

  Mer än en miljon svenskar tar antidepressiva läkemedel och psykiatriska diagnoser ligger bakom hälften av alla sjukskrivningar. Samtidigt har vi de senaste hundra åren fått ökad livslängd, mer frihet samt ökad jämställdhet och välfärd. Så varför m...