På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Top dog (del 5)
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2023-10-25
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
235 x 163 x 32 mm
Vikt
571 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789100801144
Död man walking (inbunden)

Död man walking

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-25
99 229 Du sparar 130 kr!
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Han kan konstruera en spänningsberättelse som når väldigt långt ... Jens Lapidus är så oerhört bra på det han gör." DN

"... i 'Död man walking' hänger allt samman i en bred bild av vårt samhälles mörkaste sidor. Jag sträckläser och överraskas gång på gång av vändningar jag inte förutsåg och av sympatier och antipatier som ändras gång på gång. Han skriver skrämmande bra Jens Lapidus." Skånska Dagbladet

"Lapidus bok är högaktuell, i dessa gängkrigens dagar. Hänsynslöshet, cyniskhet, samt kamp om pengar och makt är vanliga ingredienser i bladvändaren. Dessutom kommer det mera, cliff hangern lovar mer." Mariestads-Tidningen

"Jens Lapidus bygger skickligt upp sin spänningsintrig. Det är en brutal värld som målas upp, om de som vill nå snabba cash snabbt, om de som vill behålla sin position i den kriminella sfären och de som bara vill överleva. Han lyckas också göra ett inlägg i debatten kring anonyma vittnen som visar att även kriminella kan utnyttja den nya möjligheten." Ölandsbladet

En sargad familj samlas på kyrkogården för att minnas den mamma som gick bort för mer än tjugofem år sedan. Det är Teddy, hans far och hans syster, samt Emelie, som sedan börjar forska i vad som egentligen hände när Teddys mamma dog. Spåren leder till ett förflutet som ingen visste fanns, och snart är Emelie indragen i ett dubbelspel som är farligare än hon någonsin kunnat ana.

Teddy är däremot inte intresserad, han har fullt upp med att behålla sin position som Mr Ett, ett vägval som tvingar honom djupt in i Stockholms undre värld och dess brutala konflikter. Så rymmer Max från ungdomsvårdsanstalten, och Teddy måste välja vad han ska göra med pojken som dödade hans älskade systerson. Hämnas eller ej, det är frågan.

"Död man walking", fortsättningen på hyllade "Mr Ett", är en andlöst spännande berättelse om det förflutnas makt över nuet, om priset vi till slut måste betala för våra handlingar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Död man walking
 2. +
 3. Stormberget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stormberget av Liza Marklund (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Död man walking. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket välskriven!
  Jan-Olof Währling, 22 januari 2024

  Du får verkligen en uppfattning om den värld vi dagligen hör talas om i dagspress och TV. Det är fruktansvärt och spännande.

 2. Aktuell!
  Ef, 8 december 2023

  Jens Lapidus beskriver en omöjlig ekvation: hur ta sig ur kriminalitet helskinnad? Det här är en otroligt aktuell bok med tanke på det som händer inom Sveriges kriminella gäng. Boken är trovärdig, sedd ur den kriminellas ögon. Hetsen kring statusprylar - herregud! finns det såna människor? Boken rekommenderas!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jens Lapidus