Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
591
Utgivningsdatum
2023-01-10
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
206 x 135 x 38 mm
Vikt
501 g
SAB
Hc
ISBN
9789100801946
Händelser vid vatten (storpocket)

Händelser vid vatten

(20 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2023-01-10
141
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Aktuell som tv-serie!

I början av sjuttiotalet är Svartvattnet en tynande norrländsk by bland många andra. Då händer något. Ett dubbelmord långt ute i väglöst land.Det går arton år innan någon börjar ana sanningen om det som skett. Och då blir det lika farligt igen därute i myrlandet. Händelsen har blivit en mörk kraft med verkan in i många människors liv. Det är dessa människor Kerstin Ekmans roman handlar om, deras försök att rädda minne och sammanhang fast de bor i den skugga av glömska som ligger över landsbygdens byar och små samhällen. Men i lika hög grad är det en roman om ett landskap. Människan har farit illa fram med det. När de stora skogsbolagen drar sig tillbaka är det för alltid förändrat av hyggen, vägnät och grustäkter. Kvar är de namnlösa platserna i starrens rike, gungande våta tuvor och sorlande vatten under marken. Vattnet viskar och jämrar, isande klart eller sugande svart. I sommarens bleka nattljus tycks händelser och platser sväva och vandra, lika svårgripbara och tvetydiga som människors minnen och handlingar.

Händelser vid vatten utkom första gången 1993 och belönades bl.a. med Augustpriset, Svenska Deckarakademins pris och Nordiska rådets pris. Sedan dess har romanen gjort ett segertåg över världen och översatts till ett stort antal språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Händelser vid vatten
 2. +
 3. Löpa varg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Löpa varg av Kerstin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 230 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Händelser vid vatten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En roman/deckare som har allt
  Anders Jagraeus, 21 februari 2023

  Trots bokens omfång dras man snabbt in i Kerstin Ekmans målande, lite mörka berättarstil och man vill inte sluta läsa boken. Upplösningen kommer inte förrän i de sista kapitlen och är svår att förutse, vilket gör att spänningen håller i sig i bokens alla 500 sidor.

 2. Fantastiska naturbeskrivningar
  Ingvar Mohlin, 14 februari 2023

  Jag har blivit helt fängslad av Kerstin Ekman författarskap med böckerna "Hunden", "Gubbas hage", "Löpa varg" och nu av "Händelser vid vatten". Har lyckligtvis kvar en del av boken att njuta vidare. Kände inte tidigare till Kerstin Ekmans bakgrund som deckarförfattare, även här kommer hennes naturbeskrivningar att höja spänningen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kerstin Ekman