Din tid kommer (e-bok) NY
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-04-19
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100802059

Din tid kommer E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2024-04-19
139
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Falkenberg 1993. En okänd flicka hittas död i ett vattendrag i gränstrakterna mellan Halland och Småland. Sannolikt har hon hållits inspärrad, men i övrigt är spåren svårtydda.

Kommissarie Björling är från trakten, Johanna är utredare från Rikskrim, och tillsammans börjar de samarbeta med utredningen. Men båda är påverkade av händelser som de helst inte vill prata om. Han har nyss blivit änkling, hon bär på sår från uppväxten och har nu återvänt till orten hon flydde kort före studenten. Så försvinner Björlings dotter under en campingtur med pojkvännen - och allt ställs på sin spets.

"Din tid kommer" är Carl-Johan Vallgrens stämningsfulla återkomst till romanen, en existentiell kriminalberättelse från en av våra stora berättare.

"Språklig skönhet, sorg och spänning i bästa Vallgren-kombination kan mycket väl vara en av årets bästa upplevelser i genren." SKÅNSKA DAGBLADET

"I 'Din tid kommer' hittar han fram till en ny, varm intensitet, med en tät spänningshistoria och ett språk som pendlar mellan avskalad konkretion och svidande vackra formuleringar. Det är sällan man måste läsa om stycken i en deckare bara för den språkliga skönheten, men det måste man faktiskt här." DAGENS NYHETER

"Vallgren skriver bättre än de flesta och skapar scener som vibrerar av närvaro - och smärta." GÖTEBORGS-POSTEN

"Alltihop bärs fram av Carl-Johan Vallgrens språk, med sina inkännande personteckningar, känsliga naturskildringar och växlingar mellan stämningslägen och perspektiv. Det är svart. Sotsvart. Ett existentiellt mörker med frågor om människors drivkrafter och förmåga att plåga och död. Och om sorg, som äter sig ända in på benet och tuggar med små vassa tänder. Men här finns också en lågmält lysande hyllning till kärleken. Och hoppet, som finns där, trots allt." NORRTELJE TIDNING
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Din tid kommer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Medelmåttig och utan finess
    Magnus Berg, 26 maj 2024

    Har varit nyfiken på Carl-Johan Vallgren sedan debuten med 'Nomaderna' 1987. Dock har jag inte förrän med 'Din tid kommer' gjort slag i saken att läsa något av honom. Men jag blev besviken. Boken är i form av kriminalroman och utan den språkliga finess jag förväntat mig av en skönlitterär författare. Men inte ens bedömd som en renodlad kriminalroman är boken bra. Den är endast medelmåttig och får därför 3 i betyg.
    Efter besvikelsen med 'Din tid kommer' gav jag dock Carl-Johan Vallgren en ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carl-Johan Vallgren