Jag blundar och ber (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Nyckelserien (del 2)
Utgivningsdatum
2024-04-04
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100802219

Jag blundar och ber E-bok

E-bok,  Svenska, 2024-04-04

Styckköp

139
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Privatdetektiv Julia Stark blir anlitad av den berömda skådespelerskan Bianca Salo som är övertygad om att hennes döde fästman har börjat stalka henne. Natten innan hade Bianca vaknat av att han stod i hennes sovrum och ett par dagar tidigare tog han sig in i hennes loge på Dramaten och tände eld på en klänning.

För tre år sedan fick Bianca beskedet om fästmannens plötsliga bortgång på ett hotellrum i Helsingfors. Hon befann sig i Stockholm, spelade den kvinnliga huvudrollen i Shakespeares tragedi "Macbeth", kollapsade på scen och hela föreställningen lades ner efter bara någon vecka.

Nu har samma ensemble och samma regissör fått en ny chans med "Macbeth". Julia följer med Bianca på repetitionerna för att bevaka henne och samtidigt kartlägga människorna runt henne eftersom stalkern tycks röra sig fritt innanför teaterns skalskydd. Nästan ingen av skådespelarna har alibi för incidenterna och väldiga spänningar anas precis under ytan.

Julia ber sin exman Sidney att undersöka oklarheterna kring fästmannens död. Det börjar bli bråttom att hitta nyckeln eftersom allt tyder på att Biancas stalker har gått in i den sista aktiva fasen som ofta slutar med våld och död. För att lösa detta mystiska fall måste Julia Stark uppbåda hela sin psykologiska fingertoppskänsla, sin iakttagelseförmåga och sitt logiska tänkande.

Pusseldeckaren "Jag blundar och ber" är den andra delen i Nyckelserien av Alex Ahndoril, författarduon bakom Lars Kepler.

Reaktioner på seriens första del "Jag kommer att hitta nyckeln":

"Ahndoril omfamnar pusseldeckarens alla element."

- Göteborgs-Posten

"... skriven med lust och humor. [...] Trevlig sträckläsning."

- Sydsvenskan

"... jag ser med spänning fram emot att se hur Ahndoril kan fortsätta att utveckla sitt nya koncept."

- Kristianstadsbladet

"Författarna är lysande stilister."

- Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alex Ahndoril