Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2024-04-08
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Jesper Festin
Originaltitel
Die Geschwister
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
196 x 132 x 18 mm
Vikt
235 g
SAB
Hcef.01
ISBN
9789100803230

Syskonen

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2024-04-08
199 245 Du sparar 46 kr!
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    139
Visa alla 1 format & utgåvor
"Det var länge sedan jag läste en så på samma gång ogenerad och intelligent roman. Det är också tack vare översättaren Jesper Festin, som lyckas enastående väl med att överföra tyskans ordrikedom och oväntade vokabulära sammanslagningar till en okonventionell, sofistikerad och terpentinångande svensk prosa." Dagens Nyheter

Våren 1961 - bara månader innan Berlinmuren byggs - får Elisabeth veta att hennes bror Uli beslutat sig för att lämna Östtyskland. Syskonen har alltid stått varandra ovanligt nära, men nu öppnar sig en avgrund mellan dem. Elisabeth har bara några få dagar på sig att övertala Uli att stanna.

Brigitte Reimanns "Syskonen" är en berättelse om lojalitet, ideal, frihet och mod, som i skildringen av Elisabeths inre kris fångar det djupt tragiska i det delade landet. Romanen utkom 1963 i Östtyskland, och ges nu för första gången ut på svenska. Översättningen utgår från den nyutgåva som kom 2023, där en rad statskritiska passager som strukits i den första utgåvan införts på nytt. Boken inleds med ett förord av författaren Isabelle Ståhl.

"Trots avståndet i tid och kynne framstår den här berättelsen om en familj på väg att splittras också som helt aktuell ... Ett litet krutpaket till roman med andra ord, och inslagen i årets hittills snyggaste förpackning. All heder åt formgivaren Sara R Acedo." Aftonbladet

"Det är mycket mer än bara en DDR-roman. Den är också stilistiskt överraskande, den är skriven i jagperspektiv, hetsig, lyrisk ... Den är extra aktuell att läsa just nu för att vi lever i en lite liknande känsla av att apokalypsen är nära."

SR P1 Kultur
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Syskonen
  2. +
  3. Strålarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Strålarna av Jenny Holmqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Brigitte Reimann