Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal (ljudbok) NY
På topplistor
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (369.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lars Berge
Utgivningsdatum
2024-05-29
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100803438

Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal Ljudbok

(27 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2024-05-29

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Boken är en lyckad kombination av gedigen research och journalistisk bladvändarprosa. Packad med ögonbrynshöjande information och oupphörligt spännande." Sydsvenskan

Våren 2020 plingar det till i en mobil på en redaktion i Stockholm. Ett år har förflutit sedan Uppdrag gransknings avslöjanden om penningtvättskandalen i Swedbank och nu har en underrättelsekälla ytterligare känslig information att förmedla. Den ryska säkerhetstjänsten FSB har under lång tid inhämtat och dokumenterat information om bankens ledning, hävdar källan. Allt börjar med en högt uppsatt chef som köper sex av en lyxprostituerad på Hotel Metropol i Moskva.

Journalisterna Lars Berge och Axel Gordh Humlesjö har ägnat mer än fyra år åt att granska vad som pågick bakom kulisserna när oligarkmiljarderna snurrade genom Swedbanks konton, händelser som de ansvariga gjort allt i sin makt för att försöka dölja. Snart växer misstanken att Swedbank - den svenskaste av alla banker - systematiskt utnyttjats av FSB och blivit en bricka i Vladimir Putins krigföring mot väst.

Honungsfällan - Historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal är en berättelse om svindlande affärer, spioneri och rysk imperialism. Men framför allt en berättelse om den moraliska stormakten Sverige och en folkrörelsebanks brutala uppvaknande till en ny och farlig värld, där naivitet och penninghunger fick förödande konsekvenser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna