Ovanjorden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2023-10-12
Utmärkelser
Sveriges Radios romanpris
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
13 x 160 x 101 mm
Vikt
125 g
ISBN
9789100803575

Ovanjorden

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-10-12
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tilldelad Sveriges Radios Romanpris 2023

"I sin nya, mångdimensionella roman skildrar Mikael Berglund med stor känslighet en relation som ställer många existentiella frågor på sin spets." Yukiko Duke, Vi Läser

"Flera stycken i romanen är så vackra i sin karghet att jag inte förmår att läsa vidare, vill dröja kvar." Gefle Dagblad

En av de sista dagarna av sommarjobbet på förskolan i Ammarnäs träffar Oskar renskötaren Eija, storasyster till ett av barnen. Det blir början på en omvälvande relation till Eija och till människorna, fjällen, vattendragen och själva luften omkring henne.

Ovanjorden är en suggestiv berättelse om samhörighet och tillit, och om hur marken kan upplevas ge vika då två människor lyckas komma varandra riktigt nära, om så bara ett ögonblick i taget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ovanjorden
 2. +
 3. Folk som sår i snö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folk som sår i snö av Tina Harnesk (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ovanjorden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk!
  Johan Nygren, 23 januari 2024

  Den första boken jag läste 2024 och jag har svårt att tro något annat än att den kommer ligga i topp när jag summerar årets läsande i december.

  Jag tror att jag uppskattar boken mycket för att den utspelar sig i natur och marker jag känner igen och trivs i. Författaren förmedlar känslan perfekt, med ett uns vemod som ligger strax under ytan hela tiden. Bra, rikt språk utan de irriterande, ovidkommande liknelserna som verkar vara snart nog varje författares obligatorium.

  Om d... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikael Berglund