Med liv och lust (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Lasarettet (del 4)
Utgivningsdatum
2024-02-26
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100804367

Med liv och lust E-bok

E-bok,  Svenska, 2024-02-26

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Tv:n visar Perry Mason och hos barnmorskan Stina och hennes kolleger har männen börjat vilja vara med vid förlossningarna. Läkarfrun Nancy, numera reporter på Ekstad-Tidningen, bevakar den senaste tidens bränder som skapar oro bland ortsborna. Är det en pyroman som är i farten?

För syster Greta vankas snart pensionen efter ett långt yrkesliv. Sextonåriga Marianne ska ta realen, men drar inte jämnt med styvmor Dorran. Och syster Ella-Kristin trivs, både med jobbet på Akuten och hemma med sin Carl, även om de fortfarande bara är två.

Fast skuggor finns det förstås också i allas våra liv. Och trots skyddsnät alltjämt både utsatta barn och vuxna som far illa. Vardagen på ett lasarett rymmer verkligen livets viktigaste skeden, i lycka såväl som sorg. De allra flesta tar sig an sina uppgifter - med liv och lust.

Med de tre romanerna om livet kring ett lasarett på 50-talet - "Än finns det hopp" (2013), "Livet går vidare" (2015) och "Lätta ditt hjärta" (2018) - skapade Karin Wahlberg en omtyckt serie kollektivromaner. I den nya, efterlängtade "Med liv och lust" återvänder hon till Ekstad. Nu har det hunnit bli 1963 och en ny tid står för dörren.

"Fin kollektivroman om vardagsliv på (och runt) ett lasarett för sextio år sedan." /Femina
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Wahlberg