Vemod undercover : boken om ABBA (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (319.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Christoffer Svensson
Utgivningsdatum
2023-11-07
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100805821
Vemod undercover : boken om ABBA (ljudbok)

Vemod undercover : boken om ABBA Ljudbok

(25 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-11-07

Styckköp

150

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Även de gladare låtarna är vemodiga i grunden. Vi gjorde vemod undercover." Så lyder Benny Anderssons originella beskrivning av Abbas musik, och i Jan Gradvalls bok möter vi Abba uncovered, bortom förklädnader och genomtröskade legender. Det är en bok som låter detaljerna - i musiken, i människoödena, i samtiden - förklara helheten, från bandets första steg som något av en svensk supergrupp i början av 1970-talet, till den sista inspelningen. Vemod undercover är en mosaik av unika berättelser om Abba, men framför allt en osminkad kärleksförklaring, signerad en av Sveriges ledande musikjournalister, som får oss att se bandet och tiden med nya ögon.

Pdf på källor - mejla info@bonnieraudio.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vemod undercover : boken om ABBA. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En behaglig dyrkan & lysande popfolkbildning
  -, 4 februari 2024

  Ska man välja en bok för att få precis lagom omfattande genomgång av svensk pophistoria så hade jag valt denna. Älskar man Abba ja då är denna boken ett måste. Underbar ton och ett fantastiskt porträtt av de fyra så klart, men också många andra som var involverade.

 2. Ett rejält stycke musikhistoria
  -, 19 december 2023

  Denna bok var så mycket mer än förväntat. Liksom ett dokument med berättelser och sammanhang av modern popmusik mer än enbart om ABBA. Det är tacksamt att Gradvall nedtecknat detta för resten av världen. Oerhört fäbgslande berättat, även om man inte är fan av ABBA.

 3. Hur Sverige blev en musiknation
  -, 24 november 2023

  Kul och många påminnelser om hur det gick till. Några konstiga faktafel dock.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jan Gradvall