Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
AB POD
Antal sidor
554
Utgivningsdatum
2012-02-13
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
210 x 135 x 30 mm
Vikt
780 g
ISBN
9789101000515
Molnfri bombnatt (häftad)

Molnfri bombnatt

(10 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2012-02-13
286
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En höstkväll 1993 står Hedwig Johansson i fönstret och hör skinnhuvudena skandera nerför gatan: Sieg Heil! Sieg Heil! Återigen hör hon de röster som för mer än femtio år sedan skrek detsamma, men då på en gata i Mainz i Tyskland. Hedwig förstår att nu är tidpunkten inne att berätta den historia hon så länge burit på, nu när det finns röster som dagligen påminner henne om den tragedi hon bevittnade på så nära håll.

Vibeke Olssons roman "Molnfri bombnatt" fick ett stort genomslag hos läsare och kritiker när den utkom första gången 1995. Det är en drabbande skildring av tiden kring och under andra världskriget i Tyskland, en berättelse om kärleken mellan Hedwig och SS-mannen Wilhelm Schurbiegel, om att byta medborgarskap och plötsligt vara främling. Det är också en berättelse om ett Sverige då och nu, en historia som aldrig får upphöra att engagera.

Vibeke Olsson, född 1958, debuterade redan som sjuttonåring med ungdomsböckerna "Ulrike och kriget" (1975) och "Ulrike och freden" (1976). "Molnfri bombnatt" belönades med Lars Widding-priset. Hon har skrivit över tjugo böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Molnfri bombnatt
 2. +
 3. Han rör på sig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Han rör på sig av Kerstin Ekman (häftad).

Köp båda 2 för 490 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Molnfri bombnatt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt bra bok
  Nita, 11 mars 2015

  Detta är en av de bästa böckerna jag läst.
  Hade dock förväntat mig större stil på bokstäverna i den "häftade" boken.

 2. Ögonöppnare
  Sigge , 25 december 2014

  Otroligt välskriven skildring av en person som omöjligt kunde vara med själv under de mörka åren under andra världskriget. Det visar med kristallklar tydlighet hur lätt det kan vara att gå över en gräns och bli medlöpare. ingen är immun! Du måste ständigt tänka till, skaffa dej och stå för dina egna åsikter. Jag läste boken första gången för 7-8 år sedan, den är lika aktuell nu! Borde vara kurslitteratur i svenska skolor !

 3. Oerhört stark bok och välskriven! Alla gymnasieelever...
  Majsan, 25 december 2013

  Oerhört stark bok och välskriven! Alla gymnasieelever borde få möjlighet att läsa den (för att förstå hur ett icke-demokratiskt samhälle kan uppstå).

 4. En fantastisk bok som biter sig fast. En bok som...
  secostb, 7 augusti 2013

  En fantastisk bok som biter sig fast. En bok som tankarna lång tid senare går tillbaka till. Den beskriver ett Tyskland i kris som därigenom stöttar det parti som orsakar så många människors död i andra världskriget, hur det gick till och vad vi måste se upp med för att inte upprepa historien. En viktig berättelse som man lätt tar till sig i denna välskrivna och lättlästa berättelse.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Vibeke Olsson