Mästaren och Margarita (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Norstedts Klassiker
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2010-05-12
Upplaga
11
Förlag
Norstedts
Översättare
Lars Erik Blomqvist
Originaltitel
Master i Margarita
Dimensioner
215 x 145 x 35 mm
Vikt
710 g
SAB
Hce
ISBN
9789113023120
Mästaren och Margarita (inbunden)

Mästaren och Margarita

(45 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-05-12
287
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är 1930-tal i Moskva när en mystisk främling dyker upp. I hans sällskap finns en naken kvinna, en man i jockeymössa och en cigarrökande jättelik svart katt. Märkliga saker börjar hända. Det är som om djävulen själv kommit till Moskva för att skapa oro och panik bland litteratörer, pampar och svartabörshajar. Saken blir ännu mer intrikat när främlingen börjar berätta om ett möte mellan romaren Pontius Pilatus och en ung upprorsman som gripits i Jerusalem och som översteprästerna vill se avrättad.
Amanda Svensson har skrivit förordet till Bulgakovs klassiska romansatir som kommit att bli ett av mästerverken i den moderna litteraturen, för evigt förknippad med halsbrytande fantasteri, vild komik och bitsk satir.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mästaren och Margarita
 2. +
 3. Främlingen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Främlingen av Albert Camus (pocket).

Köp båda 2 för 376 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Mästaren och Margarita. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Favoriten bland de ryska mästarna
  Molly, 18 april 2016

  En bok som jag läser om och om igen utan att tröttna. Den är skrämmande, rolig och satirisk. Jag rekommenderar den till alla som vill börja läsa de ryska klassikerna.

 2. En mycket bra bok
  RAk, 14 juli 2015

  Det är möjligt att de satiriska delarna av boken skulle vara ännu mer underhållande om man hade kunskap om hur det sovjetiska samhället faktiskt fungerade.

 3. Mästaren och Margarita
  Göran Lennart Sonnerstrand (Bromma), 19 mars 2015

  En fantastisk bok som jag har svårt att lägga ifrån mig. Jag kan verkligen rekommendera den! Bulgakov är lysande i sin satir!

 4. Magisk absurdism
  Jonas Nygren, 28 maj 2014

  En bok att läsa om vart femte år.Det finns alltid något nytt att upptäcka och så många delar i historien som är berättelser i sig.

 5. Mästaren och Margarita
  Mikaela, 25 mars 2010

  Mästaren och Margarita är romanen om en roman om Pontius Pilatus vånda för den dödsdom han pålagt Jesus. Denna historia berättas samtidigt och beroende av att djävulen (i skepnad av trollkarl) besöker Moskva. Den här romanen är inget mindre än ett fabulöst intellektuellt äventyr och en nervkittlande upptäcktsresa i tid och rum där hävdvunna begrepp välts omkull på ett sätt som saknar litterärt motstycke! I Bulgakovs konturskarpa och infernaliskt underhållande satir rullar/förvrids huvudena ra... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner