Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-03-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113031194

Tysk höst E-bok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2010-03-29

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Stig Dagermans mest unika uppdrag som journalist var när Expressen föreslog att han skulle åka till Tyskland hösten 1946. Landet låg i spillror efter kriget och rapporterna därifrån var få och motstridiga.

De artiklar han skrev under sin resa samlades sedan i boken Tysk höst, som kommit att framstå som ett unikt verk i genren.
På många sätt grundmurade Stig Dagerman med Tysk höst ryktet om sig som en av Europas främsta litterära röster. Hans sätt att skriva journalistisk prosa har varit stilbildande, och hans rapport från ett krossat Tyskland har genom åren blivit en viktig studie av krigets brutala efterverkningar.
Med ett nyskrivet förord av Elfriede Jelinek.

Utgåvan är kommenterad av Dagermanspecialisten Hans Sandberg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tysk höst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En klassiker
  Örjan Magnusson, 29 september 2023

  Detta är en svensk klassiker i reportagegenren översatt till många språk, inte minst till tyska. Den är extra aktuell nu mot bakgrund av Rysslands angreppskrig mot Ukraina.

 2. Journalistik i världsklass och på många sätt ett unikt...
  Olle Bergman, 8 december 2013

  Journalistik i världsklass och på många sätt ett unikt dokument eftersom de inhemska rösterna från ruinernas Tyskland är märkligt få.

  Läses med fördel för eller efter Keith Lowes "Inferno" - lysande populärhistoria om bombningen av Hamburg juli-augusti 1943.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stig Dagerman