Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Stjärnlösa nätter-trilogin (del 1)
Utgivningsdatum
2014-01-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113036311
Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv (e-bok)

Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv E-bok

(5 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-01-28

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Amār växer upp i en svensk småstad i en kurdisk familj, med en starkt dominerande far. När han är 18 år beger sig familjen på en bilsemester till släkten i Irak. Det är första gången på många år som de reser tillbaka, och alla har höga förväntningar. Amār är först väldigt glad att återse sin jämnåriga kusin Amina. Men får en chock när det står klart att hans far över hans huvud bestämt sig för att de ska gifta sig.

"Stjärnlösa nätter" är en roman om hur de sega banden mellan fäder och söner, tvinnade av nedärvda idéer om respekt och plikt mot familjen, kolliderar med en ung mans självklara rätt att själv välja sitt liv. Berättelsen om Amār ger läsaren inblick i en för de flesta okänd värld - hederskultur från en ung mans synvinkel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Engagerande
    Stefan Lindblad, 22 maj 2021

    Boken är mycket bra i dagens debatt om hederskultur. Otroligt lättläst. Det visar hur svårt det är att komma ur hederskulturen och hur tokig den är. Vi ska inte skjuta budbäraren utan vi måste hitta metoder för att få slut på hederskulturen, med början i Sverige.

Visa alla 1 recensioner