Röde Orm : en berättelse från okristen tid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Norstedts klassiker
Antal sidor
588
Utgivningsdatum
2012-03-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
215 x 140 x 40 mm
Vikt
781 g
SAB
Hc,839.78
ISBN
9789113040653

Röde Orm : en berättelse från okristen tid

(41 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-03-07
274
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Med en stor portion humor och en berättarglädje som knappast har något motstycke i den svenska litteraturen är Röde Orm en av våra få verkligt levande klassiker som har fängslat generationer av läsare.

Orms äventyr börjar när han som yngling av en slump hamnar på ett vikingaskepp. Hans fortsatta öden berättas i dråpliga episoder om hans tid som galärslav och livvakt hos kalifens visir Almansur i Hispanien, om julgillet hos danernas kung Harald Blåtand, om engelske kung Ethelreds silver och utfärden österut efter bulgarguldet. Hans resor kantas av möten med judiska silversmeder, irländska munkar, isländska skalder, vilda patzinaker och med sig har han ständige följeslagaren Toke.

Röde Orm har kallats en sällsynt lyckad förening av fornnordisk och österländsk saga och utspelar sig kring år 1000, när vikingarna härjade längs Europas kuster och i de ryska flodsystemen, men också tog intryck av de folk och kulturer de mötte.

Boken utkom ursprungligen i två delar, Sjöfarare i västerled (1941) och Hemma och i österled (1945). Boken blev en försäljningssuccé i Sverige från första stund och första delen gavs redan under Andra världskriget ut i våra grannländer såväl som i Tyskland och USA, och har totalt översatts till ett tjugotal språk.

Denna utgåva inleds av ett nyskrivet förord av Erik Andersson, författare till bland annat romanen Den larmande hopens dal och uppmärksammad översättare till Tolkiens Ringarnas herre och Joyces Odysses.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Röde Orm : en berättelse från okristen tid
 2. +
 3. Odysséen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Odysséen av Homeros (inbunden).

Köp båda 2 för 433 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Röde Orm : en berättelse från okristen tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa Vikingaboken, högt upp på topp 10!
  K Vega, 15 juni 2020

  Underbara äventyr, fantastiskt Vikingaspråk och kärv humor. Man får följa med Orm och Toke genom 900-talets Europa, med kungar, slavar, krigare och skatter. En riktig klassiker!

 2. usch
  Erik Andersson, 11 november 2019

  Äh fyfan va skräp, belv tvingad att läsa den här i skolan och de finns ingen film att se istället fyfan vad jag spyr

 3. Vikingasaga som är en självklar etta!
  Anders Dimberg, 1 oktober 2019

  Alla som inte läst denna bok lyckönskar jag. De har en underbar läsupplevelse framför sig. Sedan 10-årsåldern har jag läst denna bok gång på gång under drygt 60 år.

 4. Lysande
  Lars, 10 mars 2016

  Läsglädje läsa om.glädje
  Så bra så kul att läsa och läsa om.
  Röde Orm borde läsas av alla i skolan.

 5. Sveriges bästa bok
  Mats Magnusson, 9 april 2014

  Den har allt; fantastiskt språk, humor och spänning. Jag läser den minst en gång om året. Del 1 är bäst. Dessutom är det intressant att se hur pluraländelser på verben ser ut och fungerar i löpande text.

 6. Jag köpte 1 ex till mig själv eftersom det tidigare...
  Conny, 18 november 2013

  Jag köpte 1 ex till mig själv eftersom det tidigare exemplaret från 1980 var helt sönderläst (läst minst 5 gånger). Det andra exemplaret blir julklapp. Detta är en klassiker av bästa märke.

 7. Helt underbar rolig bok om vikingar på irrfärder och...
  Harry B, 14 november 2013

  Helt underbar rolig bok om vikingar på irrfärder och plundringar. Mycket historia och kunskap får man med i ett underhållande format. Man kommer snabbt in i det gammalmodiga språket och bara njuter av läsningen.

 8. Jag läste Röde Orm snabbt och hungrigt de tre första...
  Christoffer Eneljung, 24 juli 2013

  Jag läste Röde Orm snabbt och hungrigt de tre första gångerna. Den fjärde gången sparade jag läsningen till speciella tillfällen. Äventyr, humor och ond bråd död på bästa sätt.

 9. En bok för varje bokhylla
  Erik, 15 mars 2013

  Vare sig du läser på platta, telefon eller på döda träd, är detta en bok för dig. Humor, äventyr och ond, bråd död. En läsupplevelse för alla generationer.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Frans G Bengtsson