Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sebastian Bergman (del 2)
Antal sidor
494
Utgivningsdatum
2012-05-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc
ISBN
9789113041360
Lärjungen (pocket)

Lärjungen

(221 röster)  |  Läs 11 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-05-16
89
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Deckarduon Hjorth/Rosenfeldt fick en flygande start med Det fördolda, den första boken om kriminalpsykologen Sebastian Bergman, som låg länge på topplistorna i Sverige och dessutom såldes till runt femton länder.

I Lärjungen får vi åter möta Sebastian, liksom teamet med Torkel, Ursula, Vanja och Billy. Sebastian Bergman gör allt han kan för att få ordning på sin tillvaro och komma till rätta med sitt sexmissbruk. Efter att ha fått veta att han har en vuxen dotter har han hittat en mening med livet. Nu brottas han med om han ska avslöja att det är han som är hennes biologiska pappa. Han längtar efter att få berätta, men han förstår samtidigt att det kan förstöra hennes liv. Hon har redan någon hon kallar pappa, som hon älskar.

Samtidigt utreder hans gamla team på Riksmord en serie brutala kvinnomord som på ett obehagligt sätt leder tankarna till Edward Hinde - en dömd seriemördare som Sebastian satte bakom lås och bom för många år sedan. Men Hinde sitter fortfarande inne, under stark bevakning, vilket gör att polisen tror sig ha att göra med en copycat.

Till sist lyckas Sebastian övertala Torkel, hans gamla chef som leder teamet, att låta honom ta del av utredningen. Det han får reda på är mycket obehagligt. Sebastian inser att morden riktar sig mot honom - och vem skulle mördaren i så fall kunna vara om inte Edward Hinde? Inspärrad eller inte.
Sebastian Bergman blev en läsarfavorit från starten. Nu är han tillbaka i en uppföljare, minst lika stilsäker, spännande och intelligent som Det fördolda.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lärjungen
 2. +
 3. Fjällgraven

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fjällgraven av Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Lärjungen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Som alltid... lika spännande

  Författarduon lyckades hålla mig fången även denna gång.
  En spännande, välskriven triller.
  Gillar samtliga böcker, skrivna av dessa författare.
  Rekommenderas!

 2. Rekommenderas
  Barbro Gustavsson, 4 juli 2014

  Bladvändare av högsta rang. Deckarduon håller måttet. Har även köpt nästa bok, längtar redan efter att sätta tänderna i den.

 3. Min första bekantskap med författarna. De gör det...
  Marie Karlsson, 9 januari 2014

  Min första bekantskap med författarna. De gör det utmärkt med intriger och personbeskrivningen av den destruktiva Sebastian. Den känns autentisk och är en lite annorlunda deckare. Naturligtvis bättre än den film- /TV-version som finns.

 4. Rosenfeltd stor i alla kulturella sammanhang....
  Jan Westman, 15 november 2013

  Rosenfeltd stor i alla kulturella sammanhang. Böckerna, med Hjort, skrivna tillsammans är idag de bästa svenska deckarna på marknaden. 5:a

 5. En riktigt bra deckare, som man har lätt att leva sig...
  Marie Simonsson, 4 november 2013

  En riktigt bra deckare, som man har lätt att leva sig in i ett snäpp bättre än förra boken. Välskriven och lättläst svår att lägga ifrån sig Tappade lite på slutet med E.

 6. Spännande och välskriven deckare, som trots det är...
  Anne-Marie Johansson, 27 augusti 2013

  Spännande och välskriven deckare, som trots det är lite förutsägbar, tror man
  Så kommer upplösningen och man sitter där förvånad, och vill ha mera.

 7. En helt sjuk bra bok, har läst de två tidigare...

  En helt sjuk bra bok, har läst de två tidigare böckerna av dessa författare och jag väntar redan på nästa.

 8. Första jag läser med dessa författare men denna var...

  Första jag läser med dessa författare men denna var riktigt bra, Sebastian gör hela boken (Rolf Lassgård i filmserien) riktigt rolig ibland.
  Annars en smart spännande kriminalare!

 9. Jag blev inte besviken!
  lillacarro, 18 juli 2012

  Jag blev inte det minsta besviken på Hjorths & Rosenfeldts andra kriminalroman i serien om Sebastian Bergman. Mina högt ställda förväntningar infriades!
  Hela den här boken är som ett stort pussel med alldeles för många bitar, men snart inser man att det finns en plats för alla bitar - och att de passar perfekt ihop!

 10. Lärjungen
  Bokälskaren, 13 juni 2012

  Lärjungen är Hjort & Rosenfeldts andra bok i serien om Riksmordkommissionen och Sebastian Bergman. Förväntningarna var högt ställda efter debutboken Det fördolda, men duon levererar, och lever med råge upp till dessa förväntningar! Tempot är högt, språket klockrent, man växlar synvinkel utan att det är några problem alls att hänga med i handlingen...
  Kort sagt är Lärjungen riktigt bra, intelligent skriven och genomarbetad!

  Man får ytterligare lära känna de olika individerna i Ri... Läs hela recensionen

 11. Superbra deckare, slår första boken
  anno0406, 5 juni 2012

  Denna bok trollbinder mig från första sidan och lever verkligen upp till de högt uppsatta förväntningarna från första boken. Älskar denna bok inte bara för de bra deckarhandlingarna utan även för de lite mörka personporträtten.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av författarna