Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-01-26
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Hans och Marianne Levander
ISBN
9789113044972

En dåres försvarstal E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2012-01-26

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 10 format & utgåvor
En dåres försvarstal - som Strindberg skrev på franska 1887-88 när äktenskapet med Siri von Essen råkat in i en svår kris - är en av de stora kärleksromanerna i svensk litteratur. Den är på en och samma gång en hänsynslös och hatisk uppgörelse med hustrun och en avancerad naturalistisk, psykologisk roman, som har släktskap med klassisk fransk romankonst.

Romanen vållade skandal i Sverige trots att Strindberg aldrig gav ut den på svenska. Den utnämndes till »den hemskaste bok som Strindberg och följaktligen någon svensk författare någonsin skrivit» men också till »en av de märkvärdigaste romanerna i den nyare europeiska litteraturen».

Denna utgåva bygger på volym 25 i Nationalupplagan av August Strindbergs Samlade Verk. Ordförklaringar ingår och professor Gunnel Engwall har skrivit ett efterord. För denna utgåva har Märta Tikkanen dessutom skrivit ett nytt förord.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En dåres försvarstal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Et incelmanifest från 1876
    Eloise Träd, 29 april 2023

    Jag är glad att Wikipedia skrev att Strindberg var en tidig kvinnorättighetsförespråkare, för det framkommer verkligen inte i den här boken, eller hans brev, eller hans åsikter, eller senare i hans Wikipediasida.

    Boken är bra skriven, men det är svårt att hitta ett sammanhang i och med att Strindberg långsamt förlorar ploten.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av August Strindberg