Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Göran och Yogi (del 2)
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2014-08-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
222 g
SAB
Hc
ISBN
9789113049007
Dimma över Darjeeling (pocket)

Dimma över Darjeeling

(92 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2014-08-18
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I Mikael Bergstrands fristående uppföljare till den framgångsrika Delhis vackraste händer får vi återigen möta den bittre medelålders mannen Göran Borg.

Han är tillbaka på svensk mark, och på god väg att falla ner i sina gamla hjulspår igen efter den omvälvande resan till Indien och förälskelsen i skönhetssalongsföreståndarinnan Preeti. Men så ska hans bäste vän Yogi gifta sig, äntligen, med sin stora kärlek Lakshmi, och Göran beger sig åter till Indien för att hjälpa honom med förberedelserna inför den stora bröllopsfesten.

Göran följer med Yogi till Darjeeling för att inspektera den teplantage som Yogi köpt för sin svärfars pengar, och som ska bidra till finansieringen av det hela. Men den liknar inte på något sätt de vackra bilderna i säljarens prospekt, utan är i stort förfall. Så nu börjar istället jakten på lurendrejaren och kampen att återfå både pengarna och heder och ära för Yogi. De båda kumpanerna ger sig ut på en strapatsrik resa genom Indien som kommer att ställa dem på svåra prov och utmana deras vänskap.

Dimma över Darjeeling är en roman om fördomar och egoism, om att ta sig upp ur sina nedgröpta hjärnspår och hitta ny mark, om mod, lojalitet och vänskap. Och om den svåra konsten att leva här och nu. Den är skriven med samma mänskliga värme som föregångaren och bjuder på lika många goda skratt längs vägen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dimma över Darjeeling
 2. +
 3. Gurun i Pomonadalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gurun i Pomonadalen av Mikael Bergstrand (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Dimma över Darjeeling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar bok

  Lika bra som första boken. Underbar. Det ända tråkiga är att den tog slut. Känns som man är i Indien och det tig tid innan jag kunde släppa boken. Gick och små skrattade lite när jag tänkte på hur det blev till slut. Ett absolut måste att ha läst.

 2. Fortsatt feelgood
  Annika Johansson, 15 april 2015

  I fortsättningen till Dardjeelings vackraste händer är det ett fortsatt härligt tempo, man dras med och vill gärna veta vad Göran ska råka ut för. Jag längtar plötsligt också efter att besöka en teplantage insvept i dimma... medryckande miljöbeskrivning! Skönt med en "hjälte" som är som vi vanliga dödliga - med både bättre och sämre sidor :-) Roligt att en man skriver om en man i feelgood format, något som annars fnyses lite lätt åt - om den görs av kvinnor för kvinnor om kvinnor (inte lika dåligt ansett som romance men nästan).

 3. Lika bra som förra boken :)
  Sofia , 18 mars 2015

  Trodde det skulle bli mer av samma sak och visst fanns det en igenkänningskänsla från förra boken men den här bjuder på nya äventyr så jag gillade den här lika mycket som den förra

 4. Helt ok uppföljare
  Patricia Hagholm, 11 mars 2015

  Eftersom jag läst första boken, Dehlis vackraste händer, ville jag läsa uppföljaren.

  Vi får fortsätta att följa Göran, Yogi, hans mamma och några till.
  Men denna bok är inte lika starkt skriven som den första. Den griper inte tag om en på samma sätt. Den känns inte lika djup.
  Men det är en helt ok bok.

 5. en feelgood bok
  ewa Rodin, 26 februari 2015

  Efter att ha läst den förra delen om Mr Gora tyckte jag att denna var nästan ännu bättre.
  En stund av avkoppling med varm känsla.

 6. Dimma över Darjeeling
  Ulla, 7 januari 2015

  Boken är intressant, fängslande och har bra språk så att man har svårt att släppa den, En njutning helt enkelt.

 7. Underbart tidsfördriv
  Ida, 22 december 2014

  Skrattade inte lika mkt som till föregångaren Delhis vackraste händer, men ändå en supermysig bok som gjorde att jag inte ville gå av pendeltåget när jag satt och läste den på väg till/från jobbet :)

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Mikael Bergstrand