Färjan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2016-05-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789113060330

Färjan

(73 röster)  |   Läs 14 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-05-18
89
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.

Mats Strandberg följer upp succén med Engelsfors-trilogin med en spännande skräckroman. Liksom i Engelsfors blandas det socialrealistiska med det övernaturliga, på en plats som många svenskar har en relation till. Här får vi lära känna både passagerare och personal. Den ensamma gamla kvinnan som söker äventyret. Den avdankade schlagerstjärnan som leder karaokekvällarna. Mannen som tidigare jobbat ombord och nu återvänder för att iscensätta ett spektakulärt frieri. Ordningsvakten som med sina tre kollegor försöker kontrollera det dagliga kaoset ombord. De tolvåriga kusinerna som var bästa vänner innan en familjehemlighet kom emellan dem.

Relationer sätts på prov. Vanliga människor tvingas bli hjältar. Men det som händer den här natten kan också locka fram det värsta i dem. Välkommen ombord på Baltic Charisma.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Färjan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. wow, vad hände nu
  AJkar, 16 september 2021

  Det började bra, riktigt bra för att vara ärlig. Jag satt klistrad vid boken trots att jag inte kunde relatera till huvudpersonerna men jag gillade idén av vart boken var på väg hur storyn byggs upp. Vad som händer sen var jag absolut inte beredd på. Jag är tyvärr ingen fan av fantasy och någonstans längs med raderna tappade jag intresset. Tyvärr så fungerar det helt enkelt inte för mig, det där övernaturliga.. Jag rekommenderar dock andra att läsa boken och bilda sin egen uppfattning.

 2. Läsvärd och lättläst
  Linda, 21 juni 2019

  Om en bok kunde ha åldersgräns skulle det vara 18+ Mats Strandberg sparar inte på detaljer och censurerar inte något. Författaren binder skickligt ihop karaktärerna bra och det finns inte en tråkig sida i boken, hela tiden något som händer. Mot slutet faller boken lite då det går över styr med blodbad och hur den slutar men det påverkar ändå inte bladvändarfaktorn. Fångad från början till slut!

 3. Suck..
  Ylle, 23 mars 2019

  För det första och andra, de personligheter som beskrivs i början av boken går inte att relatera till överhuvudtaget. Jag hatar dem från första stund.
  De är så fruktansvärt triviala, inget unikt någonstans.
  Inte intresserad av att läsa om bimbos och urlakade dansbandsartister. Slängde boken efter 40 sidor.

 4. Fantastisk!

  Lättläst med fantastisk inlevelse, när du väl börjat läsa kan du inte sluta. En sak är säker, kommer aldrig åka finlandsfärja!!!

 5. Äntligen
  Western Lover, 5 mars 2018

  Så skönt att läsa en bok som balanserar fina karaktärer med rak action! Har aldrig åkt finlandsfärja, men herrejösses - det måste jag göra nu :D
  Varmt rekommenderad

 6. Typisk semesterroman
  kitsune89, 18 oktober 2017

  Karaktärernas bakgrundshistorier är intressanta och flyter in i berättelsen på ett passande vis. Men även om ett liknande djup försökes ges till antagonisterna tycks dessas historia ändå falla platt. Över lag så är boken intressant nog då det finns gott om moment av spänning och intriger. Dock lyckas inte Strandberg att nå djupare in i känslorna. Det finns ingen känsla av skräck ens i de mest bloddrypande styckena.
  konceptet att integrera en skräckhistoria med en kryssningssemester känn... Läs hela recensionen

 7. Tja...
  Antares (Stockholm), 14 maj 2017

  Jag jobbar på en sådan här färja och kan inte riktigt säga att jag känner igen mig - som tur är. Köpte den enbart p g a miljön, som är genialiskt vald.
  Jag har lite svårt att tro på personerna. De vettlöst supande och korkade partypinglorna. En stereotyp tonårsbrud. Osv. Karaokevärden är väl den mest klichéartade personen, en gammal wannabe-storstjärna som alltigenom är en skitstövel. Dessutom tycks han inte ha några andra arbetsuppgifter än denna karaoke, vilket är aningen märkligt. <... Läs hela recensionen

 8. Välskriven och annorlunda
  Kaffeläsaren, 15 februari 2017

  Färjan av Mats Strandberg var en annorlunda upplevelse. Lika välskriven som alltid när Mats skriver, en intressant och spännande historia som gör att man inte blir sugen på att åka färja. Ett klockrent ställe för denna historia.

 9. Fint och stämningsfullt
  Eva-Lena, 26 augusti 2016

  Jag tycker att boken vra bra och läsvärd och alla personer kändes liksom riktiga och jag trodde på dom allihop.Särskilt Mariann var bra tycker jag och på slutet grät jag litegranna !!

 10. Kuslig och realistisk
  Anna TS , 26 augusti 2016

  Mats Strandbergs bästa bok hittills! Den krypande skräcken, de träffsäkra personporträtten och den klaustrofobiska omgivningen gör Färjan till en nästintill fulländad läsupplevelse. En nagelbitande bladvändare med mycket hjärta - och mycket blod.

 11. Nervkittlande och spännande!
  Johansson, 11 augusti 2016

  Väldigt bra bok av en fantastisk författare. Jag hade svårt att släppa boken, tog varje chans till att läsa. Karaktärerna i boken är väldigt bra beskrivna, och med en sån blandning så kan nog alla känna igen sig i någon av dom. Jag rekommenderar starkt denna lysande bok!

 12. Underbart otäckt
  Leona, 8 augusti 2016

  Miljöer och karaktärer känns väldigt nära och autentiskt. Jag kan se alltihop, jag kan känna dofterna och jag kan känna skräcken. Människorna på båten känner jag igen, men utan att de känns som klyschor, de känns som riktiga människor. Människor jag möter i vardagen. Författaren är väldigt skicklig på att hålla reda på alla trådar i det kaos som uppstår.
  När boken är slut infinner sig en stor saknad. Jag vill läsa mer.
  När kommer nästa bok?
  Och när kommer filmen?

 13. Läsvärd
  Ulrica, 14 juli 2016

  Lite seg i början med klichéaktiga personporträtt men boken blir bättre och de sista 150-200 sidorna är riktigt bra. En förutsättning är nog att man gillar vampyr-schangern. Boken ska tydligen bli film och jag kommer definitivt att se den.

 14. Tråkig
  Mona Eriksson, 22 juni 2016

  En av de sämsta böcker jag läst. Står att det ska vara en skräckroman men jag tycker den va överdriven och tråkig.Tyvärr Ingen bok jag skulle rekommendera någon att läsa.

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Mats Strandberg