Sticka nordiska mönster : vantar mössor sockor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2016-09-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Lindgren, Gabriella (form) / Dahlström, Albin (foto)
Dimensioner
230 x 195 x 16 mm
Vikt
680 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789113064956
Sticka nordiska mönster : vantar mössor sockor (inbunden)

Sticka nordiska mönster : vantar mössor sockor

(25 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-09-08
263
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nordiska stickmönster har varit omåttligt populära inom stickvärlden i många år, både i Sverige och utomlands. I den här boken kopplas klassiska mönster till sitt ursprung och genom historiska föremål väcks traditionella tekniker och vackra motiv till liv. Det kan vara solhjulet från Gotland, Ölandsrosor eller norska selbymönster. Boken innehåller 15 mönster som appliceras på vantar, mössor och sockor med fantastiskt vackert och personligt resultat. Naturligtvis följer noggranna diagram och beskrivningar med varje projekt och i den omfattande introduktionen ges tips på garner, stickor och annan utrustning.

Allt som allt innehåller boken 31 olika diagram och beskrivningar av projekt. Alla plagg är stickade för ändamålet och visas upp i vackra bilder och collage. Läsaren får sig också några storslagna naturbilder att inspireras av, men även svar på frågor som: Hur färgades garnet förr? Vilket slags ull använde man? Hur kommer det sig att samma mönster återfinns båda på Island och på Gotland? Och tänk att stickningen tidigt blev ett sätt för kvinnor att tjäna egna pengar i takt med att ländernas soldater behövde värmande vantar, sockor och mössor i fält.

Författaren Johanna Wallin har fått unik tillgång till Hermanna Stengårds samling på Gotland, ett mekka för alla stickfantaster. Andra stickade föremål kommer från Nordiska museet i Sverige, Nationalmuseum i Finland och Folkemuseet i Norge. Det är med andra ord en riktig skatt som beskrivs i boken och äntligen kan stickfantaster göra sina egna alster av vårt vackra kulturarv.

Rättigheter för boken har redan före publicering sålts till USA, Norge och Danmark.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sticka nordiska mönster : vantar mössor sockor
 2. +
 3. Virka med struktur : maskor, tekniker och mönster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Virka med struktur : maskor, tekniker och mönster av Lee Sartori (inbunden).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sticka nordiska mönster : vantar mössor sockor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket instruktiv och välfylld bok!
  Mac (Skåne), 25 december 2018

  Johanna Wallin har gjort ett mycket gott förarbete med att ta fram vackra och intressanta, och både nya och gamla mönster. Beskrivningarna är föredömliga och den som har lärt sig att sticka lite grand har den allra största glädje av boken. Den som är van finner en stor och vacker bukett av fina mönster för mössor, dockar och vantar med mera.

 2. Mycket välgjord bok.
  Rigmor, 21 september 2016

  En mycket trevlig bok med bra instruktioner snygga bilder.
  Rolig att läsa och bläddra i.Det blir att sätta igång med att sticka julklappar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Johanna Wallin