Bodenfallet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Svenska brott (del 1)
Utgivningsdatum
2016-03-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113066387

Bodenfallet E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2016-03-17

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I maj 2013 hittas en 20-årig flicka död och styckad i en skog utanför Boden. Hon har varit försvunnen i nästan tre veckor. En misstänkt gärningsman grips men förnekar all inblandning i hennes död. Polisutredningens uppgift blir att försöka få fram alla svar, men trots ett intensivt arbete återstår fortfarande en mängd stora frågetecken när rättegången ska börja: Vilken var egentligen dödsorsaken? Var mördades flickan? När skedde mordet och styckningen? Var fanns mordvapnet? Och var det egentligen ett mord?
Trots detta döms en ung man för dådet i såväl tingsrätt som hovrätt. Men var det rätt person som dömdes eller handlar det om ett justitiemord? Och hur mycket av sanningen kom egentligen fram i domstolen?

I den här första boken i serien Svenska brott - med inträngande och förklarande beskrivningar av polisarbetet och rättsprocessen i kända svenska kriminalfall - följer vi ett fall som fortfarande är mycket omdiskuterat. Författarna ger i egenskap av brottmålsadvokat och erfaren journalist en initierad skildring av förundersökningen och rättegången och förklarar de olika aktörernas roller och agerande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bodenfallet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 7 oktober 2016

    Bodenfallet är den första boken i en planerad serie om svenska brott. Jag lyssnade på Thomas Bodström när han pratade på Bokmässan i Göteborg i september, och då berättade han att en bokserie är planerad med tio böcker. Bok nummer två i serien kommer preliminärt i början av nästa år.

    Bodenfallet var en mycket intressant bok. Jag minns ju väl fallet när jag läste om det i media för cirka tre år sedan. Det var väldigt intressant att nu i bokform få ta del av fallet i detalj. Också rol... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna