Yahya Hassan : dikter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2015-01-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Johanne Lykke Holm
Originaltitel
Yahya Hassan
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
103 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789113066523

Yahya Hassan : dikter

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-01-15
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Yahya Hassan, född 1995, debuterar med en självbetitlad diktsamling om en uppväxt präglad av våld, svek och kriminalitet. Det är en modig och explosiv bok som slagit kritikerna och läsarna med häpnad. Den har kallats en absolut nödvändig beskrivning av ett Danmark av idag - och är därmed på många sätt en beskrivning av dagens Sverige.

Ett samhälle skildrat inifrån, aldrig skönmålande och aldrig insmickrande. En familj skildrad inifrån, från en ung mans nollpunkt. Boken har slagit alla försäljningsrekord för en debutdiktsamling och själv har han sagt i en intervju med svensk tv: "Det spelar ingen som helst roll om dagordningen sätts från höger eller vänster, från Gud eller Satan. Det handlar om litteratur, om poesi. Jag ser helst att litteraturen och poesin är fri från diverse konventioner."

"Han går in i schablonerna, skriver sig själv som en empatilös rånare och våldsman från förorten, bjuder läsaren på en bild som bekräftar dennes värld. Men precis som hos Sonja Åkesson visar sig schablonerna otillräckliga, dumma och sköra. Något i dem spricker, förskjuts, avslöjar dem. Det är därför boken blir så stark - Hassans vrede är som Akilles, den brinner, kan liksom inte bäras av de på förhand givna sanningarna om kriminella tonåringar från förorten. Och det verkligt fina är att Hassan inte ger oss nya alternativa sanningar." Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Yahya Hassan : dikter
 2. +
 3. Detaljerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Detaljerna av Ia Genberg (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Yahya Hassan : dikter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bäst!!!
  Kajsa Bergsten , 24 augusti 2021

  Yahia fångar dig från första meningen, jag tycker mycket om berättande poesi och Yahias berättelse är såå spännande...köp! Läs! Njut!

 2. Aktuell och värd att fundera över
  Rex, 16 september 2016

  En mycket bra bok som ger upphov till många funderingar om kriminalitet, utanförskap, patriarkisk urspårning och den berör. Man transporteras till ögonblicken han beskriver, får en glimt av hur livet kan se ut när samhället sviker. En väldigt aktuell bok som bör läsas av så många som möjligt.

 3. Utanförskapets villkor
  Gunilla Sundquist, 22 januari 2016

  Boken ger en mycket intressant inblick i utanförskapets villkor, patriarkatets intolerans och krocken mellan den västerländska och arabiska kulturen. Den är ett skrämmande tidsdokument med högsta aktualitet.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Yahya Hassan