Bli som folk (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-08-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113066660
Bli som folk (e-bok)

Bli som folk E-bok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2015-08-03

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Bli som folk består av nio noveller som alla utspelar sig i gränstrakterna mellan samtid och dåtid, barndom och vuxenlandskap. Flickor försöker bli fulländade, pojkar måste bli män. Och så beskaffenhetens alla gåtor.

Där är Sandra som säger sig också ha gömt ett lik. Där är a Gun med sin älskare, och sedan barnbarnet hans, som tar över Zündappen och kanske mer än så. Och där är Fresias pappa som har vitt pannband och gärna jämför fingrar och tår. Och vad gör en blå wunderbaum utan snöre i en gäddas mage? Vem gör de riktiga björnspåren i dikesleran? Vad händer egentligen under brunnslocket?

Det är berättelser med skarp detaljrikedom och suggestiva bilder om ett Västerbotten som håller på att förändras. Bli som folk rör sig längs stigar som stora författare har beträtt förr - men Stina Stoor för oss med sin särpräglade debut mot platser där vi aldrig tidigare har varit.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bli som folk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Annorlunda men intressant!

    Annorlunda! Känns som ett nytt grepp språkligt o även innehållsmässigt. Intressanta miljöer och personporträtt.
    En bok lite utöver det vanliga.

  2. Trevlig bekantskap!
    En Bokresa, 29 december 2020

    En novellsamling av en för mig okänd norrländska. Trevlig bekantskap, alltid roligt att resa norröver i Sverige. Novellerna är nio till antalet, några sisådär andra väldigt bra. Det är nåt visst med norrländska berättare, de har ett annat språk, ett mer raktpåsakspråk. Min favorit av de nio är "Gåvan". Det finns ingen tvekan om den här boken, läs den! Den är bra!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stina Stoor