Blod rödare än rött : en berättelse om mod, smärta och vägen till försoning (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Stjärnlösa nätter-trilogin (del 2)
Antal sidor
241
Utgivningsdatum
2015-07-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
177 x 110 x 15 mm
Vikt
143 g
SAB
Hc
ISBN
9789113067346

Blod rödare än rött : en berättelse om mod, smärta och vägen till försoning

(24 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-07-15
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I uppföljaren till den hyllade debutromanen Stjärnlösa nätter får vi lära känna Casim, Amàrs far, som i första boken bara framstår som en grym och oförstående pappa. Vad gjorde honom till den han har blivit?

Det visar sig att Casims öde är minst lika dramatiskt som Amàrs eget. Efter en hård uppväxt gifter han sig med Jamila, men kort därefter tvingas han iväg för militärtjänstgöring. Casim längtar hem och bestämmer sig för att desertera, och familjen tvingas på flykt. Den farliga och plågsamma resan slutar i Sverige, samtidigt som Casims mor, far och syskon hamnar i fängelse där de torteras, våldtas och dödas.

När Amàr lär känna det våldsamma öde som format Casim kan han äntligen förstå och slutligen försonas med sin pappa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blod rödare än rött : en berättelse om mod, smärta och vägen till försoning
 2. +
 3. Bortom solens strålar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bortom solens strålar av Arkan Asaad (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Blod rödare än rött : en berättelse om mod, smärta och vägen till försoning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Upplysande och fängslande
  Ewa Andersson, 6 januari 2018

  Vad jag tar med mig av denna berättelse är att det inte bara är flickor som blir tvingade till giftermål, vilket egentligen är ganska naivt att tro. Att hederskulturen sitter väldigt djupt det vet vi, att kraven att uppehålla familjens heder blir en lång kedja. Det blir en kollision mellan vårt sätt att tänka och mellanösterns starka familjetradition. Arkan Asaad berättar för att själv få förståelse och för att upplysa hur djupt dessa rötter sitter, men som han själv säger, inget vi kan accep... Läs hela recensionen

 2. Obeskrivlig
  Merve Akan, 21 juni 2017

  Helt klart världens bästa författare och romaner som har en verklighetsförankring. Mycket stark och gripande. Tacksam över att Arkan hade en föreläsning i min gymnasieskola!

 3. Läs den!
  Susanne , 4 september 2015

  Borde läsas av alla. Oerhört aktuell med tanke på hur världen ser ut just nu. Läs båda Assads böcker! Tillsammans är dom oslagbara när det gäller att beskriva något som ligger så oerhört långt ifrån vår trygga, svenska värld, något som (säger det igen) är så aktuellt för oss nu. Gripande! Starkt! Utelämnande av en fantastisk författare.

Visa alla 3 recensioner