Sörja för de sina (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (370.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Romanen om Maj (del 2)
Inläsare
Andrea Irving
Utgivningsdatum
2015-01-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113067520
Sörja för de sina (ljudbok)

Sörja för de sina Ljudbok

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2015-01-05

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Allt borde ju vara bra nu. Freden är här och maken Tomas har lyckats hålla sig nykter sedan hypnosbehandlingen hos doktor Bjerre. Och har inte Maj gjort allt vad hon kan för att familjen ska ha det fint i den nya stora lägenheten som Tomas överraskat henne med? Det moderna köket och vardagsrummets parkettgolv.

Maj är hemmafru under folkhemmets 40-och 50-tal då hemmafrun är ett eftertraktat ideal och det finns en strävan att betrakta det som ett viktigt yrke. Och hur Maj än försöker vara kärleksfull, trygg och sörja för att hemmet ska bli harmoniskt och rationellt, så väser en röst i henne att mor också är en orm. När tröttheten, rädslan och oron övermannar, kring allt som både hänt och skulle kunna hända henne och familjen. Och trots att Tomas kämpar hårt med att avstå från alkoholen, och sköta firman som gått i arv i hans släkt, hänger misstanken om att han kanske börjat dricka igen som ett tungt orosmoln över Maj och familjen.

Det här är den andra delen i Kristina Sandbergs romansvit, som inleddes medAtt föda ett barn,om en hemmafrus liv. Och om klass, moderskap och alkoholism.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sörja för de sina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sörja för de sina
    -, 21 december 2022

    Jag kan inte få nog av Maj och Tomas. Att följa dem i deras vardag och till fest med de underbara smakbitarna av vad de äter och dricker. När Maj försöker ge sitt liv mål och mening genom att vara den perfekta husmodern och värdinnan känner jag pressen att gå och torka ur några skåp. Påhittade krav som tyglar och begränsar, samtidigt som de ger en sån känsla av trygghet. En underbar bok helt enkelt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristina Sandberg