Bodenfallet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (159.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Svenska brott (del 1)
Inläsare
Rolf Wrangnert
Utgivningsdatum
2016-03-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113067865

Bodenfallet Ljudbok

(17 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2016-03-24

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I maj 2013 hittas en 20-årig flicka död och styckad i en skog utanför Boden. Hon har varit försvunnen i nästan tre veckor. En misstänkt gärningsman grips men förnekar all inblandning i hennes död. Polisutredningens uppgift blir att försöka få fram alla svar, men trots ett intensivt arbete återstår fortfarande en mängd stora frågetecken när rättegången ska börja: Vilken var egentligen dödsorsaken? Var mördades flickan? När skedde mordet och styckningen? Var fanns mordvapnet? Och var det egentligen ett mord?
Trots detta döms en ung man för dådet i såväl tingsrätt som hovrätt. Men var det rätt person som dömdes eller handlar det om ett justitiemord? Och hur mycket av sanningen kom egentligen fram i domstolen?

I den här första boken i serien Svenska brott - med inträngande och förklarande beskrivningar av polisarbetet och rättsprocessen i kända svenska kriminalfall - följer vi ett fall som fortfarande är mycket omdiskuterat. Författarna ger i egenskap av brottmålsadvokat och erfaren journalist en initierad skildring av förundersökningen och rättegången och förklarar de olika aktörernas roller och agerande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bodenfallet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant bok
    Björn. L, 24 augusti 2019

    Det är spännande att följa polisen och åklagarna arbetar. Hur bevisningen läggs fram.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna