Matens makt : bland världsledare, kungligheter, rockelit, påvar och kejserliga presidenter (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2016-05-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Gawell, Charlotte (foto)
Dimensioner
258 x 185 x 23 mm
Vikt
832 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789113071480
Matens makt : bland världsledare, kungligheter, rockelit, påvar och kejserliga presidenter (inbunden)

Matens makt : bland världsledare, kungligheter, rockelit, påvar och kejserliga presidenter

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-05-12

Slutsåld

Ingen stats- eller regeringschef kommer undan maten vid officiella möten och statsbesök. Måltiden är oftast lika viktig som överläggningen - och inte sällan det väsentligaste inslaget.

I Matens makt minns journalisten Britt-Marie Mattsson och krögaren Leif Mannerström viktiga händelser runt om i världen under vitt skilda tidsepoker, där maten och drycken ibland haft en avgörande betydelse. Hur hade det till exempel gått om amerikanerna inte genom intensiv diplomati lyckats övertyga de japanska värdarna om att George Bushs akuta illamående vid banketten inte hade med deras mat att göra? Och om den vådliga mc-transporten med snaps nått Göran Persson och Jaques Chirac i tid?

Boken innehåller också recept inspirerade av alla dessa historiska sammankomster, fritt komponerade av Leif Mannerström så att även hemmakocken tillåts briljera och imponera.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Matens makt : bland världsledare, kungligheter, rockelit, påvar och kejserliga presidenter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Varken mat eller makt
  Michael Schmidt, 23 juli 2017

  Jag gillar Mannerström och hans mat och kokböcker, men det här är ett rent kommersiellt projekt. Recepten är naturligtvis helt ok men ack så välkända (även från Mannerströms egna publikationer) eller vad sägs om "Blinier med kaviar" eller "Carpaccio på oxfilé". Den enda rätten jag inte har träffat på tidigare i en eller flera kokböcker var "Tibetansk nudelgryta med lamm" men den trånar jag tyvärr inte efter. I texterna finns den ena eller andra anekdoten av viss intresse och några historiska ... Läs hela recensionen

 2. läst bok
  carina christiansson, 5 augusti 2016

  roligt att läsa om hur och vilken mat som serverades vid olika politikerbesök härliga
  recept som jag kommer att prova lätt läst

 3. Trevlig, underhållande bok
  moonwriter (Åhus), 24 maj 2016

  Underhållande läsning och med härliga recept och fina bilder,mathistoria från celebriteter och kändisar från nutid, boken också i trevligt format, kan verkligen rekommendera den.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo