Om vintern (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2016-10-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Om vintern
Illustratör/Fotograf
Lars Lerin
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
550 g
SAB
Hce.04
ISBN
9789113072029
Om vintern (inbunden)

Om vintern

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-10-18
281
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"I går kväll befann jag mig på en grusväg, det regnade lätt, jag hade på mig en röd kappa, på fötterna hade jag långa ullstrumpor utanpå finskorna och på huvudet en mask, liksom stirrande upp i himlens fuktiga och kompakta mörker. I ena handen bar jag en jutesäck, i den andra en gammaldags lykta. När jag närmade mig det upplysta huset vid slutet av vägen stannade jag, öppnade lyktan, tände värmeljuset, stängde den lilla luckan, drog ned masken över ansiktet, slängde säcken över axeln, krökte rygg och gick med korta gammelmanssteg fram till ett fönster."

Ett barn väntar på att födas och en far slår sig ner för att skriva till det. Om vad som väntar, om märkliga fenomen och föremål, människor och djur, vilka alla är en del av det vi kallar världen. Han skriver om snö och om kråkor, om tomten och om tandborsten, om likfärd och om sex. Och mitt under skrivandet med boken kommer en ny familjemedlem till världen.

Karl Ove Knausgård har skrivit fyra årstidsböcker, varav Om vintern är den andra, med dedikationen Brev till en ofödd dotter, vilken i januari ändras till Brev till en nyfödd dotter. Här beskriver han i korta nedslag tillvaron så som den ter sig för honom - livets små mirakel och stora vardagligheter, vilka tillsammans bildar ett slags personlig och slumpmässig encyklopedi.

Om vintern innehåller också flera fantastiska illustrationer av konstnären Lars Lerin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om vintern
  2. +
  3. Min kamp 4

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min kamp 4 av Karl Ove Knausgård (pocket).

Köp båda 2 för 356 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om vintern. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Årstiderna
    Toni B Lindén, 24 januari 2019

    Knausgård skriver klart, enkelt och koncentrerat om vitt skilda ting. Knausgård fantastisk i att porträttera och levandegöra det mest vardagliga. Bara det faktum att årstidsserien har sin upprinnelse i att berätta om världens små och stora ting för sin ofödda dotter. Fint!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karl Ove Knausgård