Hönan som drömde om att flyga (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2016-03-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ninni Holmqvist
Originaltitel
The hen who dreamed she could fly
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
98 g
SAB
Hce
ISBN
9789113072197
Hönan som drömde om att flyga (pocket)

Hönan som drömde om att flyga

(38 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-03-17

Slutsåld

Detta är berättelsen om en höna som heter Knopp. En dag tröttnar hon på att tvingas lägga ägg efter ägg bara för att se dem forslas iväg till marknaden.

Varje dag tittar hon ut genom ladugårdsdörrarna och ser de andra djuren ströva fritt. Knopp suktar efter ett annat liv. Hon planerar att fly ut i friheten och drömmer om att få ta hand om ett av sina ägg själv.

En hymn för frihet, individualitet och moderskap med en kavat, pigg hjältinna som gör uppror mot sitt öde. Hönan som drömde om att flyga är en universell roman som har lästs av miljontals läsare i Sydkorea där den anses vara en modern klassiker.

"Allt som är vackert i världen finns i den här pärlan till roman, som flödar av uppfyllda drömmar om äventyr och den längtan kärlek bygger på". Kyong-sook Shin, författare till Ta hand om min mor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hönan som drömde om att flyga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar!
  Catwoman, 15 augusti 2022

  Skriver sällan recensioner men denna måste bara rekommenderas.
  En fabel för alla från tonåren och uppåt. Spännande, gripande och med ett flyt i språket man inte ser så ofta. (Skriven av en professor i litteratur är väl inte det sistnämnda så märkligt.)
  Läs!

 2. Underbar bok
  Anastasia, 14 februari 2022

  Det är en jättebra bok för studenter som studerar på svenska som andra språk och jag gillar den! Språk är lätt och man kan lära sig många nya ord!

 3. Bästa bokköpet för stora och små
  Björn Holmberg, 27 augusti 2021

  En liten pärla som kvalar in bland de allra bästa av briljanta fabler. Den här boken har allt och lite till och får både vuxna och barn att ta den lilla hönan som drömde om att flyga till sitt hjärta. Ett mästerverk!

 4. särpräglad och egenartad
  Thommy Gustavsson, 7 maj 2021

  Att skriva-berätta så enkelt och innehållsrikt, med sparsmakat ordval är sannerligen skön konst som berör. Teckningarna är helt i samklang med berättelsen renodlade och egenartade.

 5. Allegori om behovet av både tillhörighet ochfrihet
  Jan Carlsson, 12 april 2017

  Fantastiskt fin berättelse om längtan efter både tillhörighet och frihet, hur hönan Knopp söker och finner en väg, med all den vånda den också innebär, med de val det innebär. Magnifikt slut in i det outsägliga, där inget val längre finns.

 6. Vacker liten berättelse
  Bokrec, 4 april 2016

  Berättelsen om Knopp är sockersöt och sorglig om vartannat.

  Djuren beskrivs på ett väldigt levande sätt med känslor som liknar människors.

  Bli inte skeptisk över tanken att den handlar om djur - det glömmer du snart bort efter att du börjar läsa denna lilla pärla.

  Boken kan läsas på många sätt - antingen som en saga - eller igenkännande från den värld vi lever i idag - eller både och :) oavsett vad du väljer tror jag du får stor behållning av den.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Sun-Mi Hwang