Mannen som sökte sin skugga (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Millennium (del 5)
Utgivningsdatum
2017-09-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113073811

Mannen som sökte sin skugga E-bok

(19 röster)  |   Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2017-09-07

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informelle ledaren, utmanar henne, särskilt sedan Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trakasseras i cellen intill.

Lisbeth får besök av Holger Palmgren som fått tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att göra några efterforskningar. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer, delägare i Alfred Ögrens Fondkommissionär.

Hur hänger en välartad finanskilles bakgrund ihop med Lisbeths? Och hur ska Lisbeth hantera hoten från Benito och hennes gäng som trappas upp alltmer?

I Mannen som sökte sin skugga, den femte boken i Millenniumserien, har David Lagercrantz tvinnat en spännande historia om statliga övergrepp, hedersproblematik och de skuggor från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth Salander.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mannen som sökte sin skugga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande och skrämmande
  Jan G. (Berlin), 6 oktober 2019

  Boken var fängslande redan från första sidan och bjöd på samma mardrömslika bild som de första bökerna ur serien. För ett antal år sedan skulle man ha tyckt att det mesta helt saknar trovärdighet - numera vet man att verkligheten inte ligger allför långt borta...

 2. Långt till "Milleniumkänslan"
  Ove, 8 november 2018

  Redan i fjärde boken i denna serie hade en del av den atmosfär som skapats av Stieg Larsson försvunnit. Jag tyckte ändå det var en bra bok. Den här boken var faktiskt svår att ta sig igenom. För mig finns ingenting kvar av den ursprungliga berättelsen.

 3. Bottennapp
  Bokköparen, 18 mars 2018

  Kämpar med att uppmana ett intresse, men har nu efter 100 sidor ointressant läsning gett upp. Boken blir oläst. Köp den inte!

 4. Läsvärd
  Jan Espenkrona, 16 mars 2018

  Bra underhållning, men Lagergrantz efterföljare når inte riktigt upp till samma nivå som originalen. De ger dock några timmars spännande och underhållande läsning.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av David Lagercrantz