Mannen som sökte sin skugga (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (392.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Millennium (del 5)
Inläsare
Stefan Sauk
Utgivningsdatum
2017-09-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113073828

Mannen som sökte sin skugga Ljudbok

(167 röster)  |   Läs 18 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-09-07

Styckköp

179
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinno-fängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informella ledaren, utmanar henne.

Lisbeth får besök av Holger Palmgren som fått tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att göra några efterforskningar. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer.

Hur hänger en välartad finanskilles bakgrund ihop med Lisbeths? Och hur ska Lisbeth hantera hoten från Benito och hennes gäng som trappas upp alltmer?

IMannen som sökte sin skugga, den femte boken i Millenniumserien, har David Lagercrantz tvinnat en historia om statliga övergrepp, hedersproblematik och de skuggor från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth Salander.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Mannen som sökte sin skugga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven o spännande!
  -, 4 september 2023

  Temat är aktuellt o bra skildrat. Sauk läser med sån inlevelse så det är svårt att stänga av. Får ta en paus nu då jag måste sova också ¿

 2. Enastående story & uppläsning!
  -, 11 februari 2023

  Även den andra boken av Lagerkrans är fantastisk på flera sätt! Uppläsningen av Sauk likaså! Svårt sluta lyssna och ser fram emot att börja på trean. Tack!

 3. Fängslande
  -, 25 januari 2023

  Mycket bra, historien får mig sugen att höra nästa del.

 4. Bra!
  -, 24 januari 2023

  Bra David Lagercrantz, inte lätt att axla uppgiften att ta över efter Stieg Larssons enastående trilogi.

 5. Ok
  -, 30 december 2022

  En spännande historia väl värd att lyssna på, ok ok.

 6. Mycket svag
  -, 10 december 2022

  Rörig, ingen spänning, faktafel. Helt enkelt en trist bok.

 7. Spänning
  -, 30 juli 2022

  Mycket spännande fortsättning och jag ser fram mot del 6.

 8. Underhållande
  Mr Sykes (Bromma), 5 augusti 2020

  Riktigt bra, som vanligt, men kanske inte så spännande som thrillers. Stefan läser och berättar på ett lysande sätt med olika nyanser och stilar. Klart godkänd!

 9. En bok som verkligen berör.
  -, 11 maj 2020

  Denna boken har verkligen en handling som berör. Mycket spännande.

 10. Millennium håller
  Tompis (Lindome), 27 mars 2020

  David håller fart i serien, lika fängslande som alltid

 11. Går inte att sluta lyssna
  Ewa, 7 februari 2019

  David är så galet skicklig på att skriva intriger och på att få det att låta som att han vet allt och jag beundrar honom för att han vågar skriva ännu en bok i millenniumserien eftersom han har varit hårt kritiserad för de två fristående fortsättningar han gjort. Jag har nästan sträcklyssnat på denna bok och önskar att David kommer skriva en till. Vill du läsa en bok du inte kan lägga ifrån dig är denna mitt tips till dig.

 12. CRESCENDO
  Tommaso, 3 februari 2019

  David Lagercrantz, det är oundvikligt att referera till tidigare böcker där Sallander är inblandad, saknar den internationella politiska dimensionen som andra har förde fram i tidigare böcker. Registret som macro element räcker inte riktigt till för att lyfta intrigen till skandalösa nivåer. Dett till trots, lyckas Lagercranz skapa en intensiv och nära känsla "under stundum". Mer än övertygande

  T

 13. Inlevelsefull inläsning
  Ann-Marie Losenborg, 4 november 2018

  Stefan Sauk är otroligt! Hans uppläsning är inlevelsefull och skapar en stämning så att man inte vill att boken ska ta slut.

 14. Det tar sig
  Per Ekedahl, 18 augusti 2018

  Här tycker jag David Lagerkrantz tagit ett rejält steg framåt med att få till en sammanhållen och spännande berättelse. Stefan Sauk fortfarande ojämn som inläsare. När det är s.a.s. repliker och dialog funkar han utmärkt, men i den löpande texten känns det ofta överdrivet. Som om han försöker skapa mer drama än vad som finns i texten.

 15. Fängslande!
  Bengt Patrik Eriksson, 30 mars 2018

  En bra fortsättning av Lisbeths Salanders liv med tillbakablickar runt hennes barndom och övergreppen på henne och personerna runt henne.
  Väl skrivet med ett mycket bra språk.

 16. Kände inte riktigt igen rollfigurerna.
  - (Hemma), 25 mars 2018

  Sådär, skulle boken enkelt kunna sammanfattas. B.la. många svåra ord och fördjupningar inom ex. kvantfysik och mediciners inverkan/uppbyggnad mm., som enlig min mening gör boken onödig krånglig.
  Vilket då negativt påverkar handling och intresset att läsa vidare, och som innebär att personerna i boken, får stå tillbaka.

 17. Nej, inte
  Snoka40, 16 mars 2018

  Tyvärr, den här boken var inte riktigt vad jag hade förväntat mig! Stieg Larsson-andan saknas och karaktärerna känns inte heller igen.

 18. Dålig uppläsning
  Göran Alfhagen, 15 mars 2018

  Dramatiseringen av uppläsaren matchar inte innehållet i boken.

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av David Lagercrantz