Hon som måste dö (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Millennium (del 6)
Utgivningsdatum
2019-08-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113073866

Hon som måste dö E-bok

(40 röster)  |   Läs 5 recensioner
E-bok,  Svenska, 2019-08-19

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En hemlös man med amputerade fingrar och tår hittas i en park i Stockholm. Det ser inte ut att vara annat än ett tragiskt dödsfall. Men rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist.

Mikael blir motvilligt intresserad. Den hemlöse har flera gånger hörts muttra om Johannes Forsell, Sveriges försvarsminister. Var det bara nojor, svammel? Eller kan det finnas en riktigt koppling till regeringen?

Mikael ber Lisbeth om hjälp. Men efter Holger Palmgrens begravning har hon lämnat landet och går inte att nå.

Vad ingen vet är Lisbeth befinner sig i Moskva för att en gång för alla göra upp med sin syster Camilla. Hon har bestämt sig: Hon ska inte längre vara den som jagas. Hon ska jaga själv.

Hon som måste dö - den stora finalen i David Lagercrantz böcker i Millenniumserien - väver samman politiska skandaler och maktspel på hög nivå med DNA-forskning, Himalayaexpeditioner och det organiserade näthatet som vill så splittring, och vars rötter spåras till en rysk trollfabrik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Hon som måste dö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den bästa i serien av Lagercranz
  Trialer, 29 september 2019

  Den var den bästa i Davids serie om Millenium men den kommer inte upp i Stig Larssons klass. Han får inte fram huvudpersonernas personligheter som Stig lyckades med. Jag reagerar på att det språkbruk som används känns lite amatörmässig och gör att betyget dras ner något. Handlingen är bra men rörig speciellt mot slutet, svårt att hålla isär personerna. Det känns som att han stressat fram boken utan engagemang.
  Boken är läsvärd. Skulle han skriva en till skulle jag läsa den.

 2. Förutsägbar
  Monica Claeson, 23 september 2019

  Handlingen är mycket förutsägbar, David Lagercrantz har dessutom förvandlat huvudpersonerna till hjältar som inte är trovärdiga. Personporträtten är mycket grovt tillyxade och därmed endimensionella och förfärligt ointressanta. Varje negativ känsloyttring beskrivs som "hon ville skrika", räknade inte tillfällen men de var i klar majoritet. Jag kan inte rekommendera den här boken, en enda lång gäspning.

 3. Lever på Larsson
  Ulf , 10 september 2019

  Karaktärerna kvarstår precis som Larsson tog fram dem i sina böcker. Kvarstår göra bara händelser med fokus på slutet. Tyvärr.

 4. Läsvärt men inte lika bra som de tidigare i serien
  Gabran (Illstorp), 9 september 2019

  Boken kändes lite påskyndad med 2 pararellhandlingar där Lisbet kom till korta. Kapitlen med henne och Mikael var bra men pararellhandlingen tämligen tråkig.

 5. Invecklad
  CaS, 8 september 2019

  Många trådar som ska knytas ihop blir svåra att hålla i huvudet ända fram. Tar sig mot slutet och blir riktigt spännande. Slutet lite av en cliffhanger.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av David Lagercrantz