Naturen vi ärvde : en miljöresa från tyst vår till het sommar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
462
Utgivningsdatum
2021-09-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form) / Ekman, Henrik (foto)
Dimensioner
232 x 160 x 35 mm
Vikt
929 g
SAB
Uh
ISBN
9789113075426

Naturen vi ärvde : en miljöresa från tyst vår till het sommar

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-29
255
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Barndomens somrar var soliga, fyllda av bad och naturupplevelser. Jag tittade på fåglar och hade mitt eget lilla zoo i trädgården. Men under ytan hände det saker. Sjöarna grodde igen, havet höll på att övergödas och ute i landskapet tystnade fågelrösterna när gifter spreds på åkrarna. Rachel Carson öppnade världens ögon med sin bok Tyst vår. Och det hon beskrev från USA hände även i Sverige. Miljö och natur blev mitt yrke."

Med en stark kärlek till naturen som utgångspunkt har Henrik Ekman bevakat miljöområdet i snart ett halvt sekel. Många miljöproblem har lyckligtvis fått sin lösning, men samtidigt har nya hela tiden dykt upp. Mer komplexa och globala, svårare att lösa.

Idag går sjöarna åter att bada i. Luften är frisk att andas. Miljögifternas offer har kommit tillbaka - havsörnen, gråsälen, uttern. Försurningen som hotade livet i många sjöar är under kontroll. Men världen över fortsätter jordbruk och skogsbruk att utarma den biologiska mångfalden. Och i slutet av den miljöresa som boken skildrar har klimatet blivit vår tids ödesfråga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Naturen vi ärvde : en miljöresa från tyst vår till het sommar
 2. +
 3. Skogslandet : en granskning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogslandet : en granskning av Lisa Röstlund (kartonnage).

Köp båda 2 för 550 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Naturen vi ärvde : en miljöresa från tyst vår till het sommar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. KÖP BOKEN
  Janne (Umeå), 4 januari 2023

  En bok full med fakta och kunskap. Lättläst, man kan inte sluta läsa. En av de bättre biograferna jag läst.

 2. Bästa boken till jul
  Ewa A i Umeå, 29 januari 2022

  Å så bra och pedagogisk, äntligen har klimat o miljöfrågorna fångat mig. Han skriver så personligt och igenkänningsbart och har så intressanta bilder

 3. 5 stjärnor
  En som saknar besöken i GB (Uppsala), 12 november 2021

  En helt fantastisk bok som alla borde läsa. Både naturhistoria och kulturhistoria. Både lokalt och globalt. Med blickar både bakåt och framåt i historien.

 4. En jätteviktig bok som angår oss alla
  Helena Fagerlind, 5 november 2021

  En bok späckad med fakta som vi allihop behöver ta till oss. Ändå lättläst då vi får följa Henrik Ekman och hans upplevelser i naturen och med olika djur från tidig barndom och vidare genom livet. Det gör att jag kan känna igen och se mina egna upplevelser i ett nytt ljus. Roligt och tankeväckande. Jag kan se hur det jag trodde alltid skulle finnas bit för bit har försvunnit. Och försvinner i en allt snabbare takt. Och jag påminns om glädjen av att vara i naturen, glädjen i att titta på och u... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner