Sömngångare (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (364.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Niklas Engdahl
Utgivningsdatum
2016-09-20
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113075587
Sömngångare (ljudbok)

Sömngångare Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2016-09-20

Styckköp

196

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En grupp ungdomar i en Stockholmsförort tycks ha radikaliserats i militant jihadistisk riktning. Genast kopplas den tidigare FN-polisen Anette Jansson från Säpo in i utredningen. Underrättelser från tyska säkerhetspolisen tyder på att grupper som kan ha koppling till Sverige planerar ett terrordåd.

Samtidigt beger sig Mohammed el Mehti till Sverige för att bygga upp en importhandel av industrimaskiner. Den ärrade krigarens egentliga ärende är att bygga upp en liten cell av vältränade rättrogna soldater som bara väntar på rätt tillfälle och rätt mål.

Jamal är en hygglig men småstrulig kille som är trött på att ständigt behandlas som en andra klassens medborgare i Sverige, och han söker därför kraft i religionen hos en imam i Vårberg. Men räcker bön och goda gärningar när muslimer förföljs och bekrigas av västvärlden?

Sömngångareär en thriller som borrar sig ner i djupet på dessa tre huvudpersoner och deras drivkrafter och skildrar hur komplex vår verklighet blivit när terrorism och fundamentalism har blivit en del av vardagen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Håkan Eriksson

  • Neuropsykologi

    Håkan Eriksson

    Neuropsykologi förankras klinisk verklighet i modern kunskap om hur hjärnan fungerar. I bokens första del beskrivs hur hjärnan normalt utför sitt mest komplexa arbete. I dess andra, kliniska del presenteras fördjupade tolkningar av neuropsykologis...