Fritidsskepparen : navigation och sjömanskap för Förar- och Kustskepparintyget (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2017-01-10
Upplaga
4
Förlag
Norstedts
Illustratör/Fotograf
Jenny Ström
Dimensioner
210 x 210 x 18 mm
Vikt
856 g
SAB
Prcda
ISBN
9789113075617

Fritidsskepparen : navigation och sjömanskap för Förar- och Kustskepparintyget

(10 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-01-10
329
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fritidsskepparen innehåller allt du behöver kunna för att avlägga teoriprov för Förar- och Kustskepparintyg enligt NFB:s nya kunskapsfordringar, men fungerar lika bra för egna studier och för uppfräschning av gamla kunskaper.

På bokens webbplats, www.fritidsskepparen.com, finns kompletterande frågor, nyheter som rör navigation och digitala sjökort med mera.

Denna reviderade upplaga har ytterligare förnyats och anpassats till dagens moderna elektroniska navigation och det rörliga fritidsbåtslivet. Med det ökade intresset för båtliv följer ett allt större krav på fritidsbåtsmänniskor när det gäller navigation, sjömanskap, säkerhet, sjövett och miljötänkande.

Fritidsskepparen vänder sig till den som ägnar sig åt båtliv på sin fritid eller som vill göra det. Boken lär ut allt man behöver veta för att bli en bra båtförare: navigering dag och natt, med och utan GPS, hur farleder märks ut, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, väder och första hjälpen ombord. Teori och exempel varvas, med tydliga illustrationer och fotografier. Efter varje kapitel finns övningsfrågor till både Förar- och Kustskepparintyget.

Fritidsskepparen är uppdaterad oktober 2022 med de senaste regelförändringarna från Transportstyrelsen och Sjöfartsverkets nyheter i sjökort. Nämnden för båtlivsutbildning, NFB, utfärdar kunskapsfordringar för Förar- och Kustskepparintyget. Boken är även här uppdaterad med de senaste kunskapskraven. Författaren, Bengt Utterström, har varit delaktig i arbetet med kraven för dessa certifikat. Han håller dessutom kurser i navigation, VHF/SRC och radar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fritidsskepparen : navigation och sjömanskap för Förar- och Kustskepparintyget
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna