Nattens regn och dagens möda (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-03-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113076652

Nattens regn och dagens möda E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2017-03-27

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Världen rustar för krig när Sveriges intellektuella röster samlas i Sigtuna för att diskutera dikten och moralen. Karin Boye är en av de tongivande, samtidigt som hon är kluven inför debatten och männen som för ordet. En kväll råkar hon möta Ruth Kjellén i Sigtunabacken, vilket blir inledningen på en oväntad vänskap. Karin är nyckfull och van att gå sin egen väg, Ruth är den perfekta hustrun gift med Sigtunastiftelsens grundare Manfred Björkquist och ordnar sina dagar i den duvblå anteckningsboken.

Ruth blir smickrad över att Karin visar intresse för henne som fritt tänkande människa, men känner sig med tiden allt mer trängd och illa till mods. Karins tillvaro med komplicerade kärlekshistorier och hetsigt skrivande i skuggan av kriget leder å sin sida henne farligt nära stupets kant.

Elisabeth Hjorth har med Nattens regn och dagens möda skrivit en djupt engagerande roman inspirerad av verkliga personer och händelser vid en tid då Europas undergång stod för dörren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nattens regn och dagens möda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok man minns att man läst
    Gabriella M, 21 januari 2020

    Jag köpte boken för att jag hörde Elisabeth Hjort läsa något i radio: ett prosastycke eller kanske en essä som hon själv skrivit. Det var hennes sätt att läsa, och den lediga men noggranna kompositionen av ord och meningar, som väckte mitt intresse; det påminde inte så lite om inspelningar jag hört med Karin Boye. Den här boken handlar växelvis om Boye och Ruth Kjellén: en kvinna som levde nedtonat i skuggan av sin make, en av dåtidens intellektuella bjässar.

    Jag läser omkring femti... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elisabeth Hjorth