En främmande känsla (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
566
Utgivningsdatum
2017-03-16
Upplaga
1
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Norstedts
Översättare
Mats Müllern
Originaltitel
Kafamda bir tuhaflik
Dimensioner
177 x 111 x 35 mm
Vikt
299 g
SAB
Hce
ISBN
9789113077062
En främmande känsla (pocket)

En främmande känsla

(2 röster)
Pocket, Svenska, 2017-03-16
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I En främmande känsla berättar Orhan Pamuk historien om Mevlut Karatas, som föds på den turkiska landsbygden 1957, flyttar till Istanbul 1968 och där lever på att sälja boza (en lätt alkoholhaltig gjord på hirs), yoghurt, glass och pilaffris på gatorna. Utifrån hans blick på omvärlden växer romanen så till en händelserik familjekrönika med färgstarka porträtt.

Men som alltid hos Orhan Pamuk skildras här också med episka penseldrag det väldiga landet mellan öst och väst. Mevluts öden och äventyr blir på så sätt nära förbundna med det turkiska samhällets skeenden under de år som beskrivs: det politiskt oroliga sjuttiotalet, det repressiva åttiotalet med militärregimen, nittiotalets återislamisering och de senare årens starka rörelser mot ett mer modernt samhälle i privatiseringens tecken.

Orhan Pamuk har med En främmande känsla skrivit en av sina mest mångstämmiga romaner, vilken dessutom sträcker ut sig över tid och rum. När han 2006 belönades med Nobelpriset var det enligt Svenska Akademien för att han på spaning efter sin hemstads melankoliska själ har funnit nya sinnebilder för kulturernas strid och sammanflätning. Tveklöst har han med sin nya roman lagt till ytterligare en pusselbit i sitt sökande efter staden Istanbuls både melankoliska och dramatiska själ.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En främmande känsla
  2. +
  3. Den svarta boken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den svarta boken av Orhan Pamuk (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Orhan Pamuk