Vitt hav (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ingrid Barröy (del 2)
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2017-10-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Hvitt hav
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
126 g
SAB
Hce
ISBN
9789113079110
Vitt hav (pocket)

Vitt hav

(33 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-10-11
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vitt hav Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1944, kriget går mot sitt slut. Ingrid återvänder till sin barndomsö i tron att hon är helt ensam. Hon lägger ut nät och rustar inför vintern, går runt över ägorna som när hon var ett litet barn och hoppas att hennes familj snart ska få mötas igen. Hon går mellan husets tomma rum med ett ständigt växande tvivel - var det verkligen klokt att åka tillbaka till ön? Så sker något som förändrar allt. Ett oväntat möte som under några intensiva vinterveckor får Ingrid att se helt annorlunda på sin tillvaro på den vackra men karga ön Barrøya.

Vitt hav är en fristående fortsättning på Roy Jacobsens stora succé De osynliga som kom på svenska 2014. "Det är en oerhört fängslande berättelse, osentimental, poetisk och gripande", skrev till exempel Ingalill Mosander i Aftonbladet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vitt hav
 2. +
 3. Fartygets ögon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fartygets ögon av Roy Jacobsen (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vitt hav. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vitt hav en pärla i min boksamling
  Irene Kolare, 8 oktober 2021

  Jag läste Roy Jacobsen "De osynliga" 2015. I den första delen i trilogin om Ingrid Mari Barröy skildras det hårda livet på Barröya, ett kargt norskt kustområde mellan åren 1913 och 1938, genom barnets ögon. Nu har jag med stor behållning läst den andra fristående delen "Vitt hav" utgiven 2016. Skildringen av 1944 är makalös. När Jacobsen beskriver denna övärld med solnedgång i havet, glömmer jag bort att förfasa mig över de små omständigheterna på Barröy och berörs istället av berättelsen om ... Läs hela recensionen

 2. Kommentarer
  Kungskobran, 7 februari 2019

  Enastående , Roy Jacobsen är utan tvekan en av våra största nu levande nordiska författare inspirerad av de starka kvinnorna i
  Sigrid Undsets Kristin Lavrensdotter ocn Dinas bok av Wassmo.
  Skildringen av skärgården är magnifik, har seglat i dessa vatten i många år och igenkännandefaktorn är stor, Som i den flesta böcker så kunde den ha kortats ner 50 sidor , upprepnigarna kan bli lite för många ibland.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Roy Jacobsen