Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren mitt i livet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Neapelkvartetten (del 3)
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2017-10-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Johanna Hedenberg
Originaltitel
Storia di chi fugge e di chi resta
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
220 g
SAB
Hce
ISBN
9789113079134

Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren mitt i livet

(97 röster)  |   Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-10-11
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Elena stöter under ett författarframträdande på Nino Sarratore som hon i hemlighet varit förälskad i under hela sitt liv. Lila har efter sitt misslyckade äktenskap börjat ett nytt liv med Enzo Scanno och bor med honom och sin son Gennaro i en förstad till Neapel. På kvällstid lär sig Lila allt hon kan om datorer och programmering för att på så sätt skapa sig en ny och bättre tillvaro.

Lila och Elena försöker var och en på sitt sätt navigera genom det italienska 70-talet med all dess politiska oro, sexuella frigjordhet och sociala förändringar. Båda känner sig vilsna i den moderna världen och söker sig till varandra. Elena befinner sig i ett vägskäl i sitt äktenskap och Lila blir på nytt hennes förtrogna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren mitt i livet
 2. +
 3. Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldr... av Elena Ferrante (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren mitt i livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. spänsten har flytt sin kos
  Gerd Marianne Ahlgren, 9 april 2021

  Författaren tycks ha pressats att alltför snabbt följa upp succen med de tidigare böckerna till att producera ett par avslutande böcker som saknar charmen och spänsten hos de tidigare böckerna. Synd för jag uppskattade författarrösten och känslan av genuinitet i de första böckerna.

 2. Den första boken i serien är den bästa.
  Katarina, 3 juli 2019

  Den första boken är den bästa. Sen blir det mer en kavalkad över tidseran. Det är enkelt berättat, språkligt sett inte alls märkvärdigt utan närmast populärlitterärt, inriktat på att driva berättelsen framåt. Känslan för hur vardagliga scener kan bli livsavgörande och forma en individ för åratal framåt, som gjorde den första boken speciell, är inte alls lika närvarande i de senare delarna. Men då Lila återkommer i berättelsen blir det mer intressant igen. Vännerna från kvarteret fungerar i de... Läs hela recensionen

 3. Längtar till den fjärde boken
  Margita Jacobsson, 22 augusti 2018

  Det var svårt att släppa boken. Det fanns många tänkvärda händelser i boken som var nödvändiga att diskutera med en väninna.
  En perfekt bok för en läsecirkel där man diskuterar vad man läser .

 4. Toppenbok!
  Gunilla Viktoria Thornblad, 10 januari 2018

  Härlig, mustig berättelse. Språket fångar läsaren och även om det är många namn så flyter berättelsen vidare som en vårbäck.

 5. Underbar
  E-C Åsenlund , 20 november 2017

  Ett fantastiskt språk, ljuvlig miljö, vill inte att den ska ta slut! Intressanta kvinnoskildringar, en riktig feel good bok som man vill ha mer av.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Elena Ferrante